TyraTok

Livet är ett äventyr!

Varför...

Publicerad 2015-02-02 10:20:43 i Allmänt,

... går helgerna så fort och vardagarna masar sej fram?
Kan någon svara på det? Va, vaa, vaaa??
 
Den här helgen gick extra fort för den här tanten hamnade på lite förfest i fredags och sedan på AW i byhålans Folkets hus.  Hade en fantastiskt rolig kväll med mycket dans, som jag har saknat att dansa!!
 
Eftersom jag är just tant så var jag förstås otroligt seg och trött hela lördagen, inte bakis men ack så slö.
 Att jobba en heltidsvecka och sedan direkt ut på party på fredagkväll till kl 01.00 är tydligen inget jag pallar med längre, haha.
Nå,  jag hade ju ändå som vanligt inget viktigt för mej på lördagen trots att dotter J fyllde 31 för hon vill ha sitt "kalas" nästa helg och jag behövde inte heller vara hundvakt på kvällen som det var tänkt.
Mellan snöskottning och hundpromenader småsov jag i soffan så inget nyttigt hushållsarbete blev utfört, underbart!  
Nå, jag skärpte till mej på söndagen trots att jag låg vaken halva natten (förstås) och fick ner julgardiner i kök och hall, fick igång en diskmaskin och en tvättmaskin mellan hundrastning och snöskottning.
När jag kom hem från eftermiddagens promenad stod en vit skåpbil från Personstöd mitt  i korsningen utanför vårt garage och jag tyckte det var ett udda ställe att parkera på, chauffören satt och pratade i telefon.
När jag kommit innanför våra grindar hörde jag hur han gasade och gasade och förstod att han kört fast.
Jag såg också att det satt en person i rullstol i bilen och tänkte att jag måste kolla om jag kan göra något så jag släppte in hundarna och gick ner till bilen.
Chaffisen kom ur och muttrade surt att han ringt bärgare som skulle komma om trettio minuter men jag sa att vi säkert kunde få loss honom med hjälp av sand.
Den idén trodde han inte på men då tänkte jag att minsann, måste testa ialla fall.
Hämtade hinken och la sand framför alla hjul, sa åt honom att köra framåt när jag puttade på och han kom fram ca 20 cm. Då la jag sand bakom alla däck och bad honom backa när jag sköt på och vips var han loss.
Kände mej rätt snopen när han bara drog iväg utan ens en blick eller vinkning som tack...
 

Kommentarer

Postat av: Paula i pörtet

Publicerad 2015-02-02 10:33:24

Nää, vem myntade uttrycket "otack är världens lön" Fy bubblan så dåligt, hoppas han fastnade i nästa snöhög!
Här har det varit hoolabaloo hela morgonen, då jag steg upp såg jag en häst utanför hagen, försökte ringa ägaren, inget svar, går ut på farstubron, ser en skock hästar springa ner längs vägen mot byn. Nå, allt ordnade sig till slut, tio av hästarna hade rymt, genom hela byn ute på riksvägen kutade dom. Halva byn har skrivit om det på facebook, o jag hade fått massor av mejl från oroliga bybor som inte kunde ägarens telnummer. Aldrig tråkigt på landet...
Jag skulle också vilja dansa, fast nu h ar jag så sablans ont i ryggen så det är inte att tänka på. Har funderat på om jag skulle ställa upp som funktionär på Svenska rallyt, dom har en hejdundrande fest för alla medhjälpare på Folkets hus, men men, vet du hur tidigt man ska vara igång. Jo vid fyra på morgonen, o sen är dagen inte slut förrän mörkret lägger sig igen. Så nu tvekar jag, framför allt pga ryggen.
Kramiz och ha en skön vintervecka, vi har fått så mycket snö så allt känns ljudisolerat, hör ingen trafik alls hit längre

Postat av: åsa

Publicerad 2015-02-02 16:10:28

Vilken skitstövel,han hade ju kunnat tuta lite som tack i alla fall!
Här snöar det oavbrutet och nog tycker jag att det räcker för ett tag.
Dansa, finns inget roligare än det, men nu för tiden så "ligger jag lågt" med den saken, men för några år sen då jäklar ;)
Ha dé!/Kram

Postat av: Denise

Publicerad 2015-02-02 22:15:14

Hahaaa, vilket oväntat slut på berättelsen!! Vad ska man tro? I hans snäva lilla värld var det kanske helt för mycket för hans "manlighet" att bli räddad av en två äpplen hög kvinna... så han bara drog gasen i botten och kämpar nu hårt med att inte minnas traumat eller drömma mardrömmar :D

Postat av: Annika

Publicerad 2015-02-03 15:58:43

Ja jag håller med ovanstående:) Det blev nog alldeles för tungt att bära att Du hade rätt och fixade det som han borde gjort. Ett skratt och ett stort tack hade fixat hans belägenhet och det kunde han kostat på sig.
Dåligt att inte tacka!
Annika

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela