TyraTok

Livet är ett äventyr!

Dieselpärlans strejk!

Publicerad 2007-12-20 10:24:15 i Allmänt,

Ledig förmiddag, tjoho!
Hade faktiskt ledig kväll igår med, den stora skjutsen har liksom inte kommit igång vad gäller blomskickandet.

Tur är väl det för igår hade jag en leverans till Rönnby, några i Skultuna och sen skulle jag få ledigt, alltså vara hemma före 17-18-draget.
Men men... bilen, min gamla dieselpärla ville inte vara med. Blev stående i kylan längst ut på Rönnby vid 15-tiden och suckade, men jag tänkte att det var ju en sablans tur att det inte hände kvällen innan när dotter D och jag for genom skogarna via Rytterna!  Man måste ju fokusera på det positiva i varje situation har jag upptäckt.

Ringde mannen och brorsan och båda kom störtande från olika håll, mina hjältar!
Inga startkablar hjälpte men det gick att dra igång den så jag i alla fall kunde åka hem och köra direkt in till bildoktorn vi bor hos.
Det visade sej att generatorn brunnit, tyckte väl jag kände lukten av bränt när jag oroligt körde hem, ivrigt spejande på alla lampor och mätare.
Det blir 2 800 kr att lägga ut på en ny sådan, så alltså ryker det jag fick av Folksam, 2 100 för frysincidenten.
Förresten är det otroligt vad snabbt och smidigt det gick! Fyllde i en skadeanmälan via nätet förra veckan och igår kom svaret! Så ska försäkringsbolag fungera.
Undrar bara om jag törs skicka in resterande läkarkvitton och ortopedteknikerns kvitton nu...

Nu har jag farit runt och dammat och plockat hela morgonen, slagit in julklappar och städat ur öppna spisen, tur det bara är jul en gång om året...
Så ringde döttrarnas kompis mamma och var lite orolig, hon fick inte tag i H, och hon hade inte varit hemma under natten... sådan är så otroligt oroande.
Jag gav henne mobilnumren till mina döttrar, jag vet att H ibland stannar över hos någon av dem.
Efter en timme ringde G igen... hon hade lokaliserat H, som hade varit hos sin storebror, PUH!!

Katten har varit hemma inatt så sömnen har inte blivit så sammanhängande och det var sååå frestande att bara sova vidare när larmet på mobilen tickade igång, men jag hasade mej upp och ringde min blomchef. Lugnt läge, kom in till lunch, blev svaret.
Mannen har åkt till Sunne med en kompis för att hämta en bil och blir nog borta långt in på eftermiddagen så jag tyckte lite synd om hundarna, och mej själv med för den delen. :)  Känner ju att det behövs mer tid hemma egentligen än att flänga runt med blommor... men det är kul och ännu roligare när lönen kommer i mitten på januari.
Och jul blir det ju i alla fall vare sej allt är perfekt förberett eller inte...

Nu är det dags att palta på sej igen och fara inåt staden.
Får åka över Skultuna och ta med blommorna som skulle till företag där, de som skulle till privatpersoner åkte vi över med igår kväll.
Idag ska jag ta varma sockor och skor ifall jag lyckas paja Saaben också!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela