TyraTok

Livet är ett äventyr!

Hobby-time!

Publicerad 2007-10-31 11:10:16 i Allmänt,

Jag njuter, verkligen NJUTER av att inte behöva hasta iväg till kolgrugan varje dag!
Måndagen blev en lugn vilodag och banne mej, börjar inte förkylningen ge vika?!

Helgen blev supernice!!
Visserligen träligt att dra en husvagn, men det går ju an när man har ett mål och inte bara ska ligga och traggla efter vägarna. Nästa mål blir en husbil istället!
 


Nå, vi blev installerade och välkomstdrinken stod på bordet!
Fortsättning med kaffe, tårta och Baileys, MUMS, och så tipspromenad med många vätskekontroller. Älgjägarna kastade lystna blickor mot borden i skogen men rörde inte, tror jag.
Mot kvällningen blev det god mat och mycket dryck, exet och min sambo somnade rätt tidigt men vi andra festade glatt vidare. Så mysigt med en gammal vedspis som värmer! Kul att lyssna på tonåringarna, vi var sammanlagt 20 pers i åldrarna 1 till 50 år!
Det gick bra att sova i husvagnen, fast jag är lite nojig för gasolen...
Sambon vaknade när jag och äldsta dottern kom inramlande i natten och då piggnade ju han till och  pladdrade men till slut blev det tyst. Skickade över storhunden till J så hon inte skulle frysa och jag skulle få bättre plats. T hade lillhunden tryckt intill sej så jag hade space för en gångs skull, skööönt.

TACK snälla K och C för trevlig helg med jättegod mat och dryck!!

Igår, tisdag, for vi in till staden, jag köpte stickor och började sticka julklappssockor. Har även sytt klart min väska som jag pulat med i två veckor och funderar på att göra klart beställningarna på smycken. Tänkte chocka folk lite genom att vara klar i god tid! :o)
Behöver även göra lite juliga smycken och lämna ner till M, som har en djuraffär under mej och har den stora vänligheten att sälja smycken åt mej!                                                      
                           

 
Men idag ska jag först och främst släpa upp en sekretär från källaren. Jag behöver göra om min dator-hörna, vill kunna stänga in datorn så den inte blir så flottig, sitter nära köket och fläkten kunde vara bättre.
Kanske kan man rensa lite i röran och sortera om man får lite mer lådor ... kanske kan man rent av slänga lite skräp och inaktuella papper!

Sen kommer veckans höjdpunkt. Jag och en jobbarkompis ska gå och se och höra på Claes Malmberg i Konserthuset! I love him, hans självdistans och humor!

Semester!

Publicerad 2007-10-26 23:41:41 i Allmänt,

Fredagkväll och jag är ledig, fasiken i mej, ledig ända till nästa lördag!!
Tjohooo, det här ju höstlov och massor av folk hela veckan på jobbet... jag vill INTE tjafsa och härja... så jag tog ledigt för jag hade 19 semesterdagar kvar. Jag har ju dessutom slitit sen i söndags med ont i halsen, feber och förkylning, nu ska jag varva ner.

Eh... nja... på söndag ska jag varva ner för imorgon bär det uppåt Dalarna för vi är bjudna på min f d svägerskas femtioårsfest. Jätteroligt!
Dessutom kan det vara bra att praktisera för vi är ju födda 60 och 61 så det är inte så himla långt kvar tills vi ska ha sådana fester själva! :/

Så ska vi inviga husvagnen som vi fick av trevliga vänner och som mannen har fixat iordning till totalt nyskick. Känns fånigt spännanden, men jag är ju ingen husvagnsmänniska i grunden så det är ett litet äventyr för mej!
Kul också att träffa släkten man var ingift i förut, att dom bjuder med oss!!

Bäst att natta nu så man har lite energi imorgon!!

Vackert!

Publicerad 2007-10-25 22:41:28 i Allmänt,

image6

Visst är hösten vacker! Såg dessa frusna blommer när jag promerade med gammelhunden i morse, tur man alltid har kamera med sej i mobilen.

Simmande sötnosar!

Publicerad 2007-10-23 22:07:35 i Allmänt,

Inte sjutton vilade jag ut på måndagen. Började städa vardagsrummet, vilket slutade med storstädning och ommöblering!
Jag blev nöjd men vaknade förstås med feber imorse...

Men skam den som ger sej. Klockan ringde 04.45, jag znoozade till fem och sen vart det fart på 66:an in till sta´n. Jag var först där trots fem minuters försening, fick lite panik när jag såg det stora, mörka huset för jag var inte hundra på larmkoden. Fast jag kunde den naturligtvis... sitter väl i ryggmärgen skulle jag tro.
Klockan sex var alla på plats i alla fall och vi öppnade för ivriga morgonmotionärer.

Halv nio skulle halva styrkan iväg på en så kallad  kick-off... det var det inte!  Ett halvtrist informationsmöte om den nya organisationen... får nog maila ledningen och informera dem om vad en kick-off innebär.
Det riktiga roliga var kaffet och kanelbullen, som jag egentligen inte skulle äta, men jag var sååå hungrig.
Fick gå en stund före slutet och missade förstås det som varit liiite roligt, men jag skulle ju tillbaks och ha mina babysar i bassängen. Jag jobbar som babysimsinstruktör när jag inte befinner mej i receptionen, och det är nog ett av de roligaste jobben man kan ha!

Lite mör av dagen och tillståndet for jag hem efter att ha hälsat på yngsta dottern och plockat upp ett kort som Berith (bloggar här) har gjort... och hur snyggt var inte det då! Tack snälla Berith!

Väl hemma hamnade jag i soffan en timme, slocknade som en klubbad oxe. För att sen komma igång gick jag en sväng med hundarna, men hamnade i soffan efter det igen. Kollade på Äntligen hemma, jag gillar alla olika inrednings-och fixarprogram. Blir så sugen att fixa och dona men just nu hyr vi och har tröttnat, men vänta tills jag får något eget igen... dååå!

Men nu... nu sitter jag här i min lilla vrå och smuttar på lite "älgdricka" som sambon kom hem med... påminner om Jägermeister, och det smakar ju medicin så jag tycker det är legitimt en tisdagkväll för att få ner febern. ;o)

Ont!

Publicerad 2007-10-21 23:33:59 i Allmänt,

Sista timmen kvar på helgen...

Typiskt nog vaknade jag med halsont imorse och har känt mej risig hela dagen på jobbet. Självklart är jag ledig imorgon!
Fast å andra sidan är det väl bra att vara sjuk när man är ledig annars försvinner ju en väsentlig del av lönen, vilket man INTE har råd med nu när man är nere på 80 %:s tjänst igen, mot min vilja!

Nå nå... helgen har i alla fall varit trevlig för jag har jobbat ihop med min favvo, (man är som en fjortis ibland) men å andra sidan har det en betydande del för trivseln på jobbet tycker jag.  Så jobbarhelgen har gått fort fast det var slitigt idag.

Helgen har även varit nice för att min yngsta lilla konstärliga avkomma följde med hit ut i lördags och sov över. Hon fick mej till och med att göra en tavla igår!
Och då menar jag en riktig tavla på duk!! :) 
Det var nog femton år sedan minst som jag målade.... cheeezuz vad kul det var! Och vad förvånad jag blev när jag lyckades få ihop något jag blev rätt nöjd med!

Måndag imorgon och jag är ledig, ska sova länge. Men då vaknar man väl tidigt... vi får se!
Hoppas i alla fall att min mugg med varm vitlöksmjölk har någon verkan så man orkar göra något vettigt imorgon.

Jobbarhelg...

Publicerad 2007-10-19 22:58:11 i Allmänt,

Det är fredag.... äntligen fredag! Fast det här är ju en så´n helg som inte känns så himla helgig... jobbade till 20.15 ikväll och börjar 8.00 imorgon bitti.
Fast jag slutar redan 15.00 istället för som förr 17.30 och DET är en stor skillnad. Söndag 9-16 är väl också rätt OK, men helst... allra helst, hade jag varit leeeedig! Fast så säger jag nästan varje dag! :o)

Välkommen till min värld!

Publicerad 2007-10-19 09:57:54 i Allmänt,

Vi får se hur pass flitig gäst jag kommer att bli här!





Dom här två madamerna, Tequila och Smilla tar ju en hel del tid av fritiden, men i ärlighetens namn... det gör internätet med.  :o)
Jag älskar att spela alfapet och befinner mej alldeles för mycket på Betapet.se, men jag tycker det är en avkoppling efter en dag på jobbet, rensa hjärnan.

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela