TyraTok

Livet är ett äventyr!

Produktiv...

Publicerad 2011-11-30 07:29:09 i Allmänt,

... var jag igår...

 
     

... vilket resulterat i skallebank igår...  antagligen för att jag sitter i soffan i de mest underliga ställningar och pärlar... jag längtar efter ett arbetsrum!

Tröttmössa på...

Publicerad 2011-11-29 08:38:54 i Allmänt,

... och den lär väl inte komma av förrän i vår om det inte kommer lite snö och lyser upp snart!
Visserligen känns det lite ljusare nu när det lyser stjärnor och stakar i fönstren runtomkring men mörkret är ändå bra kompakt när man åker till jobbet och när man åker hem härifrån...Efter jobbet igår var vi några stycken hemma hos kollega K för lite shopping av Ullmax-kläder,  väldigt bra underställ, strumpor m m som vi även köpte förra året.
Då bjöd hon på en supergod trattkantarellsoppa med vitlöksbröd och det fick vi till vår oförställda glädje igår också.
Först lite glögg,  sen kolla in kläderna och beställa och så den himmelska soppan med vin till.
Kollega K är en rolig prick och vi skrattade så mina magmuskler som ligger i djup dvala inbäddade i mjukt hull fick sej nog en chock!

Nu klarnar det upp...

Publicerad 2011-11-27 14:37:49 i Allmänt,

... så denna regniga första advent kanske rätar up sej lite men det blåser rejält ser jag.
Det är ju inte första gången vi inte har en vit advent men man blev ju lite borskämd förra året med all snö.

För min del hittar jag inte ljusstakarna och mina röda gardiner så jag antar att de ligger i dotter J:s källare... där kan de ligga tror jag. 
Vi tog hem en fin liten adventsstake från Norge, den får duga här i trängseln.
En ny stjärna kostade vi i alla fall på oss och hittade de gamla förstås när vi kom hem, haha.
Blir inget överdåd av pyntande här i år inte men jag hoppas mina fina slingor kommer upp på balkonen i alla fall...Mannen är i skogen och jagar vildsvin så sonen och jag tog sovmorgon och sedan god frulle i lugn och ro, kul att ha någon att äta frulle med! :o)

Sonen ja... i fredags var jag ju på tjejfest,  supertrevlig kväll med ca 40 tjejer som minglade med champagne,  shoppade lite bland utställarna,  lyssnade på en bra föreläsning om kroppsspråk och sedan lagade god mat uppdelade i fyra lag.

När jag kom hem hade jag två missade samtal från sonen och då blir man ju iskall... att sonen ringt en fredagkväll är ovanligt!
Jag ringde snabbt upp och det visade sej att han var i huvudstaden och spelade biljard och ölade lite med en gammal klasskompis från högskolan och nu hade han missat tåget till Norrköping.
Behövde husrum här i Västerås så jag fick stanna uppe några timmar tills tåget kom in 00.30 och han anlände i taxi,  lite glad i hatten. :o)
Mannen vaknade av vårt prat så vi blev sittandes uppe rätt länge innan han blev nedbäddad i soffan.

I lördags skulle jag på pärlträff men eftersom det var så länge sedan jag träffade sonen skippade jag den och tillbringade dagen först i ABB Arena på veteranmässan där mannen var och hjälpte Ö som sålde lite stuff där.
Sonen umgicks med vänner och tittade sedan på fotboll hos fadern men mot kvällningen for vi till IKEA... kollade lite och passade på att äta där innan vi åkte hem för glöggprovarkväll. :)
Chili/peppar vann!

Idag kom dotter J och T med småsyrrorna J och T hit och även exmannen lite senare.Nu har alla åkt och Olle är fundersam...  Elsa åkte ju hem i lördags förmiddag och jag tror han tyckte det var tråkigt.
Han gick och letade ett tag och jag fick ju ångest rejält...  först försvann Lasse och nu nästa fyrbenta vän som i och för sej bara var här en vecka men de boundade sista dagarna.
Måste nog bli ett djur till i det här hushållet bara vi får flytta till något större.

Elsa på möte...

Publicerad 2011-11-24 20:36:33 i Allmänt,

...  ja, så fick det bli!

Mannen skulle på sin flugbindning/kafferep och jag skulle på möte med fritidskomittén... hmmm... och Elsa då som inte kan vara själv.

Jag knallade ner till expeditionen som ligger bredvid min port och förklarade situationen och då tyckte ju alla att Elsa skulle få vara med! :)
Man vill ju veta att det inte finns någon allergiker eller regel att hundar inte får vistas i lokalen men så var icke fallet så hon knallade runt medan vi käkade god landgång och snackade lite.
Ja, hon fick några köttbullar när vi andra hade ätit färdigt.

För övrigt är jag onödigt nöjd med mitt inköp på kvällen hos Zelected By Houze,  två sådana här fina ljusbollar.Imorgon kväll ska jag och kollega B dit på tjejkväll och då ska jag nog handla det fina ljus-huset...  ja, så får det nog bli... kollega M1 köpte det och la ut en bild på FB och då fick jag upp ögonen för det... ja så får det bli!

Det är tur...

Publicerad 2011-11-22 10:34:36 i Allmänt,

... att jag har uppmärksamma läsare... ja det är väl tur att man har några läsare alls annars kunde man ju lägga ner. :D

Nå... Paula undrade vad Elsa är för gynnare och då kom jag på att jag nog bara nämnt på FB att vi skulle vara hundvakt!
Jag har en kollega som köpt lägenhet i France och de skulle ner en vecka med flyg,  då kan inte Elsa följa med och hon pallar inte hundpensionat heller.  Sist hon var där grät hon så mycket på natten att ägaren fick flytta ut sin hund och ta in Elsa i sängen haha.
Nu får hon alltså tillbringa dagarna med mannen för hon kan inte vara själv,  och det går bra.

Nätterna tillbringar hon i vår säng... första natten var ingen höjdare för hon var rätt stressad av miljöombytet,  andra natten sov hon då som en stock men nu tredje natten hoppade hon upp och ner,  drack vatten i floder och tassade runt.
Detta gjorde att Olle inte kunde sova och följdaktligen inte jag heller...  mannen har snarkat så sött men man får väl vara glad att någon får sömn. :o)

Det var länge sedan...

Publicerad 2011-11-21 23:14:15 i Allmänt,

... jag sov så gott som under Elsas andra natt här!!

Hon låg och sov så sött hela natten vid mannens fotände och Olle låg på sin vanliga plats under min vänsterarm.
Han knölar inte runt och gnäller så mycket som han har gjort sedan vi tog bort Lasse utan han har fullt sjå med att hålla koll på den svarta lockiga varelsen som flyttat in i hans revir.

Dessutom är han väldigt avundsjuk och nyfiken på hennes bur som U tog hit så hon skulle ha en trygghet.
Hon skiter fullständigt i buren men Olle gillar den.Det är så himla trivsamt att ha en hund i huset igen så bara på två dagar känner jag mej som mycket mindre soffpotatis än jag gjort på länge! :o)

Filt på... filt av...

Publicerad 2011-11-20 22:38:43 i Allmänt,

... lite dropp i näsan... ska det vara så här?

Elsa trängs här i soffan så då blir det ännu varmare men det gör inget.Det går bra att ha henne här,  hon är lugn och tystlåten.
Olle har närmat sej... inatt var dom till och med i sängen bägge två fast Olle bevakade så hon inte kom för nära honom.
Och för Elsa blev det alldeles för varmt, hon flåsade som ett ånglok så jag fick öppna balkongdörren till slut.
Några timmars sömn blev det nog i alla fall,  kanske tack vare att man fick sej lite vin, likör och en wirre på f d svågerns femtioårsfest under kvällen. ;o)

Mannen körde ut mej och dotter J med T,  själv kom han direkt från älgskogen så han erbjöd sej att vara hemma med Elsa,  men han fick matlåda och dryck medskickat hem.
Det var en trevlig tillställning,  kul att träffa folk man inte sett på länge.

Idag har vi varit och tittat på ännu ett hus men det var så mycket att göra på det och lite väl långt bort från civilisationen för min del.  Men det är kul att titta sej runt fast vi nog egentligen bestämt oss för ett speciellt.
Får se om vi kommer överens om ett pris bara.

Nu är det dags för sista turen ut med Elsa så får vi se om vi fyra ska trängas på 150 cm inatt också. :o)

Elsa kom...

Publicerad 2011-11-19 22:25:24 i Allmänt,

... och Olle flyttade ut på balkongen!

Elsa var lite bekymrad när matte och husse försvann men efter en rå potatis och en prommis i skogen vart det bättre.

Väninna A ville att jag skulle följa med på staden men Elsa gick före så A kom förbi och klappade lite  och jag fick gå en andra hundprommis istället för en latte på Waynes. :)

När mannen kom hem från älgskogen skjutsade han ut mej, dotter J och T till f d svågerns femtioårsfest,  själv åkte han hem och tog hand om hunden jag åtagit mej att vakta, haha.

Olle satt först i sitt träd men rymde sedan ut på balkongen där han höll sej hela dagen men har kommit in och närmar sej sakta men säkert Elsa... får se hur det blir inatt när bägge antagligen vill vara i sängen...

Kvart över fyra...

Publicerad 2011-11-18 08:51:26 i Allmänt,

... imorse vaknade jag med jordens skallebank!

Urk,  mjölk,  alvedon och ett avsnitt av Det okända fick det bli innan jag somnade om någon timme.
Lite bättre nu men inte fullt värkfri... kan det vara vinet vi drack på minglet igår tro..?Nå,  jag är på jobbet idag i alla fall och ska väl pina mej genom dagen.
Bowlingtävlingen vi skulle delta i med ett lag från avdelningen  ikväll är inställd så det blir en lugn kväll i soffan hemma istället, skönt!

Luften gick ur mej...

Publicerad 2011-11-16 22:37:44 i Allmänt,

... igårkväll när jag drog igång datorn och loggade in på FB.
Fick se att en f d kollega haft en tragisk förlust och jag träffade henne förra veckan på apoteket med stora magen i lycklig förväntan... så gick det så fel...  blev helt lamslagen.
Så tragiskt och ledsamt,  tänker på er A, M och lilla B.
Naturligtvis lilla Nova också som blev en ängel istället för lillasyster...

Det satte också igång tankar hos mej om min förlust 2003... nej... det blev ingen bra kväll igår.

*** **** ***

Imorse var det bara att ta nya tag för det var omdaningar på jobbet.
Arkivet skulle flyttas med kopiator,  stora hyllor och en massa akter samtidigt som kollega U och M1 skulle byta rum med städning beställd... mycket att tajma in, puh.Hittade den här bilden på FB ikväll som kollega M2 tagit på vårt stök. :)

Nå,  det mesta blev klart idag,  får se vad chiefen säger när hon kommer imorgon från sin resa för planerna fick ändras ganska radikalt vad gäller att trycka in allt från arkivet i ett mindre rum.
Flyttkillarna löste dock möbleringen galant och jag är nöjd med hur vi lyckades stuva in allt.

Imorgon ska vi dessutom få mingla,  kollegorna som bytt rum bjuder på lite inflyttningsfest efter jobbet. 
Sådana initiativ gillas! :o)

En helg i skogen...

Publicerad 2011-11-14 07:16:44 i Allmänt,... gjorde susen måste jag säga!

Dessutom hinner man ju inte umgås med dotter J med pojkvän T eller storebror så mycket på hösten när jobb och höstmörker tröttar ut en.

J och jag var ute i skogen både på lördagen direkt när vi kom för huset var så kallt så det var ingen vits att sitta inne och vänta på värmen.Jag har ofta plockat trattisar på senhösten men aldrig frusna svampar i mitten av november och det gick ju galant eftersom de var rena och lättplockade. :o)Snacka om att se ut som en skogsmulle men jag var tvungen att ta på en en färgglad skjorta över allt det svarta ifall det satt någon jägare på pass. :o)

Vi for in en tur till Tuna-tutten också för att komplettera lite till maten och vi hann gå en liten sväng och glo lite.
Broder är inte förtjust i shopping men vad gör han inte för sin syster och systerdotter. ;o)

Vi eldade skräp och röjde undan på tomten och altanen...  nu ser man minsann sjön bra när träden inte har löv. Annars glimtar man den bara om man inte orkar gå ner och röja på tomten bredvid.
Vemodigt är det när allt ska plockas bort och en del krukor och grejer hade redan frusit fast ute så jag fick kämpa lite för att få in allt i boden. :o)

Nu går det inte att ladda ner bilder hit så jag får nöja mej med denna rapport så länge.

Famlar mej upp i mörkret...

Publicerad 2011-11-12 07:31:37 i Allmänt,

... även en lördagmorgon före sju,  de ni!

Dimman är tät,  jag är duschad och kaffad, så nu  väntar jag på broder,  dotter J och hennes T för vi ska ta oss en tur till stugan.
Båten måste upp på land,   partytältet på altan ner  och möblerna in,  ja kort och gott ska vi väl natta huset för vintern. 

Mannen ska ut i skogen idag och fiska imorgon så han blir hemma med Olle.
Trevlig helg på er!

11-11-11

Publicerad 2011-11-11 12:04:00 i Allmänt,

Grattis till min före detta svåger C som fyller femtio idag på denna speciella dag!

Ska bli kul att få gå på fest nästa helg! :o)

För övrigt kan jag röra mej lite bättre idag så jag var ute i god tid på busshållsplatsen men inte fasen kom det någon buss 07.40 inte utan två stycken kom tjugo minuter senare.
Alltså har jag inte kommit i tid en enda morgon denna vecka, tjo!

Tur man har så förstående och trevliga kollegor och chef.
Nu blir det ut på lunchen, citodonen har verkat så jag kan äntligen pallra mej ut.
Panduro, Clas Ohlson och sushi-baren med kollega M2.

I ena soffhörnan...

Publicerad 2011-11-09 21:11:04 i Allmänt,

... ser det ut så här...... den andra hörnan sitter jag stilla och lugnt,  stickar på min sjal.
Kolla Olles stil... helt upp och ner,  tur han inte är tjej!

Det blev en kort arbetsdag för  mej idag...
Imorse när jag drog på mej tights låste sej ländryggen och eftersom mannen for iväg fem på morgonen för fisketur var jag hänvisad till busstur till jobbet.
Till busshållsplatsen tog jag men inte förrän vid elvatiden efter två tappra försök,  var lite skraj att jag inte skulle komma av utan behöva åka buss hela dagen haha.

Men jag kom av och sakta men säkert upp till mitt kontor,  ville gärna vara med på en info-möte på eftermiddagen.
Det första jag ser när jag öppnar mailen är att mötet är inställt!!

Tänkte mej tidig hemgång dårå men mannen kom inte hem förrän vid 17-tiden och då värkte det rejält i ryggslutet.
Får se om jag tar mej dit imorgon. :/

Jobba, äta, sova och...

Publicerad 2011-11-07 22:34:53 i Allmänt,

...sen pärla lite...  så kan den första måndagen i november se ut.

Och nu måste jag kolla kalendern eftersom jag tog ut sista helgen i oktober i förskott i ett tidigare inlägg vilket skarpsynta E så riktigt märkte. :)

Eftersom jag inte sover så bra p g a kelsjuk Olle och man med smärtande knä så måste jag sova lite middag efter jobbet.Ännu ett Betty Boop-halsband klart för färd till min tavla på Hobbes hörna som jag varit så dålig på att uppdatera.

Bollywood-dans...

Publicerad 2011-11-06 22:42:32 i Allmänt,

... var hur kul som helst och det gick bra, kanske för att man mest hade tyngden på höger ben,  det är vänster ben som krånglar.

Efter det åkte vi ut till byhåla och käkade lunch på Rondellen som kör buffé alla dagar i veckan,  jag åt både färsfylld paprika och lax plus massor av goda grönsaker, mums.
Sedan fick vi se huset vi inte alls tänkt oss men som blivit en möjlighet och det var över förväntan!
Min hjärna jobbar redan för högtryck med potentialen men det enda som är panik med att fixa är ett sovrum och förstukvisten, annars helt OK att flytta in i.
Vi har nog till och med chansen att hyra det om vi vill men äga känns ju bäst.

Znogge undrar om vi går i flyttankar och det gör vi ju... egentligen har vi gjort det ända sedan vi flyttade till min tvåa i juni,  en lägenhet jag köpte i samma område när jag sålde min fyrarummare 2005 för att flytta till byhåla.
Sonen  har lånat denna lägenhet sedan jag köpte den och jag sa att det är OK tills han pluggat färdigt på högskolan och det var i juni i år.

Det kom som en skänk att vi kunde flytta hit från den fyran vi fick hyra när vi flyttade från en lägenhet vi vantrivdes i i byhåla 2009.
Hyran bara höjdes och vid 6 300 var vår smärtgräns nådd eftersom mannen skulle bli utförsäkrad och det var underbart att bara betala 3 300 i hyra då!

Meeen... jag längtar efter yta och trädgård, mannen efter yta haha och nu när han jobbar halvtid i byhålan vi bodde i förut så känns det bättre att jag pendlar eftersom jag inte får ett hus i vår prisklass här i Västerås.
Nu trillar ju lite oväntade pengar in och denna tvåa har stigit i värde så vi kan äntligen få ett boende vi båda vill ha... får sen om det går i lås nu!

Soffhäng...

Publicerad 2011-11-05 10:10:31 i Allmänt,... var vad vi ägnade oss åt igårkväll,  precis som de flesta fredagkvällar.

Jag hade så sablars ont i ryggen igår så jag avvek från jobbet redan vid 14.30-tiden,  mannen hämtade mej när han slutade sitt jobb och sen snarkade vi i soffan så gott några timmar. :o)
Latmasken sa att vi skulle äta rester och efter det började vi känna oss lite rastlösa så IKEA fick ett besök liksom övriga köpcentret.
Hittade en billig tunika på Cubus, 99 pix så den fick följa med hem.

Men sedan blev det glögg,  godis, soffan och TV, underbart lat kväll.
Årets smak var faktiskt över förväntan,  den bästa hittills skulle jag nog vilja påstå så man får nog lägga upp ett litet lager innan den tar slut.

Nu ska jag leta rätt på träningskläder,  väskan är förstås på jobbet för jag skulle ju tränat cirkel i onsdags men jag har väl lite annat jag kan ha för jag ska testa Bollywood-dans med kompis A.
Hon har bokat in oss på ett pass nu när Actic har gratis prova-på-dag.

Kanske åker vi ut och spejar lite på ett hus vi är lite intresserade av senare idag, vi får se.

Förenar nytta med nöje...

Publicerad 2011-11-02 21:25:23 i Allmänt,

... gör jag när jag vill se något annat än 112 som mannen gillar.
Istället för att lägga mej i sängen och titta på Arga snickaren så byter jag lakan i sängen! 
Det skulle inte mannen göra om han tittar på TV:n i sovrummet!
Minsann!
Näe... det gör inte jag heller så ofta,  nu låter det stort men jag passade på när jag ändå kände mej skapligt pigg.

Att jag kände mej pigg beror nog på att vi åkte till graven och planterade ljung istället för att slöa i soffan efter middagen.
Lite läskigt att vandra runt på kyrkogården i mörker men mannen var förutseende och hade ficklampa med sej.

Jag har dessutom hunnit joxa ihop två stora bunkar med sallad för imorgon har jag bjudit arbetskamrater och andra vänner på en visning av inredningsgrejer från Zelected by Houze. 
Jättefina grejer och jag behöver inte ha huset fullt hemma utan vi får vara i en lokal där vi även har tillgång till en klädbutik i samma lokal, Chris&Lin med jättefina kläder. :o)

Skulle träna cirkelträning idag men känner att ländryggen inte vill vara med så jag skippade den biten... hann ju med en hel del annat istället men nu är det nog dags att natta för det blir en lång dag imorgon.

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela