TyraTok

Livet är ett äventyr!

Money makes the world go around...

Publicerad 2008-05-31 22:16:15 i Allmänt,

Satt och spånade på jobbet idag... tänk om det är samma lön på det andra jobbet som jag har nu... och jag nu mot all förmodan skulle få det... då kan jag inte tacka ja för jag har ju minst 1500 i månaden i OB-tillägg och det får man ju inte på kontorstider...

Bara en tanke... och kanske lite ångest över förändring, fast jag älskar förändringar... men jag gillar ju dom jag jobbar med...

Nä, nu är jag mesig... men pengarna styr onekligen för jag har kämpat så länge för heltid och nu när jag har det och allt går runt någorlunda vill jag inte gå ner i lön.

Sista baddagen...

Publicerad 2008-05-30 21:37:23 i Allmänt,

... var det för säsongen och många trogna morgonsimmare önskade en trevlig sommar.
Sånt är uppskattat, och nu när jag jobbat så många 5.30-morgnar, både tisdagar och fredagar känner man igen dom väl.
Jättetrevlig sida av mitt jobb!

Annars var det extremt lugnt, sålde inte ens en biljett eller solpeng före kl 9!
Men chifen kom och undrade om jag hade gjort skylten till helgens cykeltävlingar och där satt jag och la min trehundrade spindelharpa, haha.
Men det tog två minuter och sen överlämnade jag den för leverans.
Så kom N med frukostleverans, himla trevligt med sällskap till kaffet.
Kl 10 var det dags för babysimmöte och sen var det nästan dags att gå hem, så jag skippade lunchen och gick tidigare.

Satt i solen ett tag och  läste en bok om tsunami-katastrofen men det blev för varmt så jag kraschade ner i soffan en stund.
Vaknade av SMS, dotter D var på väg med nya pojkvännen för sent morsdagsfirande.
För mej är han ju inte helt ny, känner hans moster och kusin, och han har väl spelat fotboll med sonen för läääänge sen.

Jag fick en jättefin lila (förstås) blomma till trädgården, sen fixade jag ihop lite mat åt de fattiga studenterna. 
CSN är inte nådiga i maj inte, minns hur det var...
Han var också vegetarian och som tur var fanns det veggoburgare så det räckte i frysen.
Dotter D hade kommit in på konstskolan hon sökt till hösten så nu var det mycket att planera med uppsägning av lägenhet och sånt.
Så blir det avstånd igen då men å andra sidan har man anledning att åka någonstans.
Mannen hjälpte till med nån kylargrej på A:s bil innan for vidare.

Värmen fick oss att sitta kvar ute och vi hällde upp varsitt glas rött, men så tjöt det sirener, poliser och brandbilar förbi och efter en stund såg vi rökpelaren.
Vi var lite oroliga var det brann så vi tog hundarna och gick en sväng men då ringde folk och sa att det var på återbruket. Inga personskador alltså, skönt.

image122

Veckans händelse i byhåla!!

Puh!

Publicerad 2008-05-29 22:52:46 i Allmänt,

Puh, det är varmt och PUH, anställningsintervjun var inte så farlig som jag kanske trodde den skulle bli.
Det sög till lite i magen när jag såg stadshustornet framför cykelstyret men när jag kom in i rätt korridor och alla var så trevliga försvann den lilla orosgnuttan.

Det var fyra damer i det lilla konferensrummet, två som ingår i det team som söker en ny medarbetare, chefen för avdelningen och en till dam som brukar närvara vid sådana här samtal.
Det flöt på, dom berättade en del om verksamheten och frågade en hel del om mej, men det är svårt att beskriva sej själv sådär rakt av , fast jag hade övat  under cykelturen dit.
Blev lite distraherad i tankarna för natuuuurligtviiis brände jag mej när jag fixade en pastaportion på jobbet så lillfingret brände, och jag hade isblåsan i väskan.  Måste sett kul ut när jag cyklade med ena handen nedstoppad i väskan som hängde på axeln...

Hela proceduren tog välan ca 45 minuter, gick väldigt snabbt tyckte jag, men som sagt så är det ju två till som ska kollas in. Spännande, men jag är inställd på att inte få det så blir man inte besviken.

Efter en annars lugn dag i cafét hade vi stormöte med HRL, hjärt-och lungräddningsövningar med personal från Röda Korset.
Vi blev uppdelade gruppvis och skulle rädda folk i olika nödsituationer... kan inte hjälpas, jag tycker det är skittråkigt och engagerar mej inte speciellt efter 6 år med liknande övningar.
Vi gick och flamsade mellan stationerna, kom bland annat fram till den oerhört intressanta upplysningen att när Berith räknar pengar så låter det FLAFF FLAFF!  :oD
Och när vi väl trodde att det var över körde dom igång brandlarmet och RK:s folk hade gömt sej lite här och där.
Men när den var över och vi skulle ha en utvärdering ringde mannen och stod utanför så jag smet.

Handlade finska piroger på Maxi och åkte hem och mumsade istället!

Lång dag...

Publicerad 2008-05-29 09:41:43 i Allmänt,

Solen skiner, jag är nyduschad, frukostvälling och kaffe är på plats i magen... och jag är inte nervös ännu.
Men men... det kan ändra sej under min promenad mot stadshuset under eftermiddagen.
Kanske skulle man leta reda på lite propra kläder... jag är inte den propra typen men nåt vettigt har jag väl i gömmorna.
Ska man kanske dölja tatueringen, fast å andra sidan är den älgen en del av mej, har ju bott ovanför höger bröst rätt många år nu.
Enklast att gå dit i jobbarkläderna, svarta byxor och klarblå pikétröja kanske!

image121


Tack förresten för uppmuntrande tillrop och hållna tummar min kära vänner! :o)

Det blir en lång dag för efter jag har slutat jobba 18.30 börjar det årliga stormötet som man måste bevista... hoppas bara vi slipper RK och omplåstringsövningar.
Jag är ju så klen att jag knappt kan se allt låtsasblod dom smetar över sej, haha, än mindre plåstra om dom.
Verkligen rätt person för att jobba i ett badhus va!?
Men å andra sidan är jag mest i receptionen och där händer inte så mycket skador som i simhallen, där dom är duktiga på sånt.

Ska sätta mej vid pärlbordet den här sista timmen innan det är dags att åka till jobbet, ha en bra dag alla trogna läsare och även ni andra!

Spännande...

Publicerad 2008-05-28 13:16:28 i Allmänt,

Lika blå och molnfri himmel är det idag upptäckte jag när jag klev ur sängen vid 9.30-tiden, pigg som en mört.
VInet jag drack igår  höll ingen större styrka, Blue Nun bland annat, och det är ju alltid skönt dagen efter.
Fast färjan gick ju hem redan 21 för den delen så det var inget sent partanade heller.

När jag satt och drack mitt kära kaffe här vid datorn på förmiddagen ringde telefonen, och imorgon kl 14.30 är det dags för den stora jobbgrillningen nere i stadshuset!
Ujuj, fast jag är inte nervös, inte än i alla fall...
Jag är ju jag, och jag är ju som jag är, hoppas bara att det duger åt dem.
Och jag vet nog på ett ungefär vilka frågor som kommer, förutsatt att dom kör samma taktik som dom gör med folk som söker våra tjänster.

Nu är jag mätt och belåten, har hunnit handla och laga mat, äta chiliconcarne och diska, plus suttit lite i solen!
När jag var i affären satt en ung tjej som skulle läras upp, stackaren. Vilka långa PLU-nummer dom har numera på frukt och grönt.
På min tid i ICA-kassan hette bananer 309 och inget mer, fast man kunde alla långa EAN-koder på äggkartongerna för dom gick inte att scanna.
När jag jobbad där med start 1985 var scanningsystemet helt nytt och spännande och dotter D som låg i magen hoppade vilt när det pep för varje vara man sköt förbi.

Men vi kom överens om, ordinarie kassörskan och jag, att man har en himla massa värdelöst vetande i huvudet!
Gamla PLU-nummer och telefonnummer som man inte använder längre, tänk om man kunde rensa som man gör i mobilen t ex, så lite av det nya man vill ha dit får plats och stannar.

Nähäpp! Kanske ska ta och fräscha till mej lite innan arbetsdagen börjar kl 14.00 idag.

Bättre kväll än jag trodde

Publicerad 2008-05-27 23:53:33 i Allmänt,

Mötet på ACC var ju lika tråkigt som jag befarade,  tur dotter J och N livade upp!

Men faktiskt blev kvällen roligare än jag trott.
N körde mej till centralen för att ta ut pengar så man skulle kunna köpa nåt i baren men den automaten var i service upptäckte jag efter mycket om och men för solen låg på... suck.
Hon körde mej även till kajen där fika uppdukats men jag var inte fikasugen alls efter dom tråkiga utläggen.
Dock ville M dela vin med mej för dom hade försäljning på båten och det gick ju bra för min del, vem är jag att tacka nej till ett halvt glas vin?!
Båten vände efter hundra meter för någon hade missat avfärden så vi hade minsann hunnit med varsitt glas insåg vi, haha.

Väl framme på den fina ön blev vi lotsade ut på klipporna istället för till restaurangen och där underhöll herr Wistrand, även kallad Zorro.  Han kunde faktiskt visa den underhållande sidan som jag inte sett förut...
Vi blev uppdelade i lag med diverse tävlingar och jag kände bara två i mitt lag, chiefen och en gammal granne, men det blev jättebra, faktiskt... jag var väääldigt skeptisk i början och hungrig... och törstig.
Och vad varmt det var, solen strålade på bästa sätt från en klarblå,molnfri himmel, helt fantastiskt.

Sedan fick vi tälja till egna grillspett och börja äta, först sillbuffe och sedan grilla det vi ville.
I baren insåg jag att jag lika gärna kunde ta in en flaska vin istället för att springa med kortet flera gånger, lovade A ett glas så jag inte drog i mej hela, hehe.
Nåväl så hade vi himla kul vid bordet och A och H beställde in en egen flarra vitt till min förtrytelse. Men dom lovade att hjälpa till med min och vi garvade åt sångtävlingar och prisutdelningar.
Helt plötsligt kommer E, vår cafébrutta som jobbar extra med catering till ön, med en bricka med en flaska rött och vinglas... hon hade hotat med att få mej under bordet och här kom försöket!
Men jag lyckades bjuda ut det mesta och kom med sista båten hem, fick nya vänner som jag aldrig sett trots att vi jobbar i samma förvaltning!
Fick dessutom berätta vad min gamla chef gjorde under en vild kväll till hans nya undersåtar... hahaha A, där fick du! :o) 

Mannen stod med pärlan i hamnen och väntade... man har det oförskämt bra ibland, och han garvade gott åt mitt glada humör!

Ringde dotter J när jag kom hem för att berätta att kvällen faktiskt varit lyckad, och jag blir så glad in i hjärteroten när jag hör henne, det vänder, sakta men säkert!

Bra måndag ändå

Publicerad 2008-05-26 23:05:48 i Allmänt,

Efter en rask, och då menar jag rask, promenad från stationen till jobbet var jag varm som en kamin.
Hela cafét var fyllt med blå tröjor, såg ut som om vi hade möte, eller APT som det numer så fint heter... men vi skulle vara fyra stycken där, och nere i kassan tre stycken blåtröjor.
Gissa om vi har fått leta jobb idag!?
Känns som vi var mer personal än kunder ett tag.

Jag har nog mest fikat, kollat schema och snackat strunt hela dagen, utom när Berith kom och hämtade mej för en häpnadsväckande diskussion med en dam som nog måste vara det snålaste som går i ett par skor.
Och trots att hon till slut fick en rätt bra deal var hon inte nöjd... måste vara jobbigt att klaga på 80 kr, utslaget på ett helt år... inte ens 50 öre om dagen alltså och då fick hon tre frimånader!
Tur att alla är olika...

Sen kom det bud om att T från gymmet var i huset och det vart rusning neråt.
Hon födde liksom en dotter 8.30 igår morse och nu var dom där!!  Hon såg ut som om hon skulle jobba, helt fräsch fast hon sa att hon sovit rätt lite, ja jisses, och den lilla, helt otippade dottern låg i stolen och snusade så fint.
Hon hade fortfarande inte hämtat sej från chocken över att få en dotter för det är en pojkdominerad släkt.
Men guuuud så sugen man blir när man tar i dom små händerna och dom kramar ens finger... ujuj,   man får vänta på barnbarn istället.

Väl hemma ringde telefonen och jag tänkte inte svara först för det var dolt nummer och då brukar det vara envisa försäljare men till slut tog jag luren.
Det var från rekryteringscenter, en väldigt trevlig dam som undrade om jag fortfarande var intresserad av att byta jobb!
Kan inte förnekas, svarade jag och inom en vecka ska jag bli kallad till en intervju, men jag tänker inte ha några förhoppningar...  man har ju konkurrens av några till så det är bara att flyta med och se vad som händer.

Seansen var spännande även om inte jag fick något meddelande. Måste ta med dotter J nästa gång, sist hon var med kom ju min mor och hon ville ju att vi skulle fortsätta söka tillsammans, så det är väl det vi ska göra till hösten.
Jag vet ju att dotter D också vill med så vi får ta en familjestund.

Nu är det nattadags för imorgon är det uppstigning 4.30 och efter arbetsdagens slut 14.00 är det marsch ner till staden för nåt möte på Congressen som är obligatoriskt och sen vidare promenad ner till Elba-kajen för fika och sedan båtfärd för grillning på Elba för dom som vill.
Får se om man vill...

Måndagsblues

Publicerad 2008-05-26 09:39:50 i Allmänt,

Så sprang den helgen förbi, snabbare än snabbast förstås...

Men vi hade i alla fall tur med vädret!
Faktiskt hade vi tur med allt.  Stugan var intakt, lite stökig eftersom min bror, som jag delar den med, inte riktigt tänker som mej när det gäller var allt ska vara, men det var ingen större fara.
Däremot var räfsan, stegen och löplinan borta och först trodde vi det blivit stulet. Men det visade sej att min systerson lånat det och inte lagt tillbaks det för stegan och räfsan låg under deras hus, men löplinan var borta.
Låna gärna grejer men lägg tillbaks det, tycker ju jag.
Nu hade Smilla inte lika stort behov av att rymma som hon hade förra sommaren så vi klarade oss utan linan men kommer det folk i de andra stugorna med hundar lär vi ha henne fast i löplina.

Mannen drog igång motorgräsklipparen och fick fram gräsmattan, jag röjde lite inne och sen rafsade jag ihop gräset, elden kom igång nere vid eldstaden och medan vi väntade på bra grillglöd oljades altangolvet.
Rådjurssteken styckades upp och hamnade på grillgallret och medan jag passade det tog jag ett glas vin och njöt av tystnaden och lugnet i den gamla hammocken.

image119

Det blev en höjdarmiddag,  och två avundsjuka hundar satt så fint och väntade på rester.

image120

Vi slötittade lite på Melodispektaklet och blev inte förvånade över resultatet för Sveriges del, mannen var nöjd med Norges placering men jag var inte nöjd med Finlands. :o(
Pratade en sväng med dotter J i telefon, dotter D och några till var där och jag kunde faktiskt höra lite av gamla superroliga J!!

Efter bastu och dusch somnade jag som en stock och vaknade förstås med huvudvärk av rödtjutet.
Klockan var dock bara åtta, så jag tog en alvedon, ringde och kollade så dotter J var vaken för jobbardag, och somnade om för mannen gick en långvända med hundarna så det var helt tyst.
Sedan var jag fit för fight, rafsade färdigt gräset och grillade lite lax och wokgrönsaker. La dom bara i stekpannan och ställde på grillgallret, så  praktiskt.

Framemot fyra plockade vi undan och åkte hemåt.  Fick för mej att jag ville ha en glass! Jag som inte käkar glass så ofta alls, möjligen en piggelin, köpte en Cornetto i Ludvika.
Vilket magknip, hann med nöd hem och in... urk vad risig i magen jag blev.
Somnade i soffan och där låg jag som en kåldolm inlindad i filten hela kvällen.
Tog en kopp the och la mej, somnade igen så nu är nog sömnkvoten fylld för ett tag framåt.

Så blev det då måndag igen, suck och stön, men magen verkar bättre, det var nog den förbenade glassen.
Nu har jag druckit fullkornsvälling och en mugg kaffe och det verkar OK.
En dusch och tågfärd in till staden stundar... en dag i cafét kan jag stå ut med, ska ju dessutom ta komp och gå hem tidigare så jag hinner med seansen ikväll.

Stug-dags

Publicerad 2008-05-24 15:51:32 i Allmänt,

Så var lördagspasset 8-15 avklarat, inte mycket att göra idag heller.
När jag städade och stökade runt imorse fick jag nästan leta efter något att sopa upp, skönt för då blir det ingen stress.
Dotter J och jag läste mest tidningar, hehe, lättförtjänta pengar.

Nu  ska bilen packas med mat och hundar för en tur uppåt stugan som ligger utanför Borlänge.
Trevligt att grilla och sitta ute vid elden och ta ett glas vin eller två... får se om bror kommer upp också.

Blir alltså inte mer plitat här förrän söndagkväll skulle jag tro, fridens liljor och trevlig helg!

Cyklat som en tok

Publicerad 2008-05-23 23:03:32 i Allmänt,

Jag sov väldigt illa inatt, trodde ideligen att jag hade försovit mej och det är ju typiskt bara för att man ska öppna tidigt på jobbet tror jag.
Det vore ju en katastrof att missa det, har hänt mej två gånger på åtta år. Fast en gång hade jag tänkt helt fel när jag ställde klockan ska sägas till mitt försvar.
Vaknade dessutom av ljud inatt och var tvungen att gå upp och kolla att ingen stal bilen med släpkärra. Den brukar ju stå inne på nätterna men nu fick den inte plats, min trogna dieselpärla.

Nå, mannen skulle till huvudstaden och hämta några tunnor diesel så vi var båda uppe 4.30, ovanligt, och han släppte av mej på vägen.
Händelselös morgon på jobbet, som vanligt numera, så tråkigt att jag till och med lovade att haka på spinningpasset vid lunchdags! 
Ångrade mej innan jag hade avslutat meningen men då var det för sent att backa, envis är jag.

Drog i mej min Allevo-tetra innan och räknade med att  få bli nedburen på bår efter tokcyklingen men det gick förvånansvärt bra, fast jag  inte har varit på ett pass på två år tror jag.
Nu stod jag inte upp i värsta backarna heller för den delen men annars hängde jag med.
Jag tyckte nästan... men bara nästan, att det var roligt!
Men jag gillar inte riktigt att kunderna på vägen ut hurtfriskt talar om att man kämpade på bra...  men det är ju smällar man får ta om man jobbar och tränar på samma ställe.

Efter spinningen hade jag en timme kvar att jobba och den timmen gick segt.
Men mannen kom vid två och jag fick åka hem, eller först var vi in på ÖB och handlade lite, sen la jag mej direkt i soffan och slumrade.
Vaknade av att mobilen ringde låååångt borta. Det var min gamle väninna C som berättade att hon hade odlat för mycket tomater - i år igen!
Varje vår åker jag ut till hennes mysiga lilla torp och botaniserar i det fina växthuset, fikar och snackar, och när jag ska hem får jag knappt plats i bilen själv, för den är full av plantor. Underbart med såna vänner!!
Nu har hon ju dessutom en valp som jag skulle hälsat på för länge sen men man jobbar fasen för mycket, speciellt sen jag gick upp på heltid.
Men men... money talks...

Annars har kvällen varit tråkig för mannen har sovit i soffan hela kvällen, visserligen förståeligt så som han farit runt idag, men jag ville ha någon att prata med.
Kvällen har också varit dyster för att någon annan har fått ta skit för mina åsikter, och det är jag väldigt ledsen för, så jag har inte haft någon energi att göra något nyttigt eller vettigt eller ens smycken, och jag kommer inte att sova gott inatt heller...

Så här ren...

Publicerad 2008-05-22 22:30:43 i Allmänt,

...och len har jag sällan varit!

Vilken underbar behandling jag fick.
Duschade och bastade lite innan, och sen fick jag en rejäl kroppscrub, så 20 min massage på nacke, axlar och rygg och till sist smorde hon hela kroppen med lavendelolja, helt makalöst underbart!
Hon kan allt, den lilla amerikanskan! :o)
Ska boka en sån här omgång direkt i august igen när vi öppnar.

Jobbade eftermiddag och kväll med Määädi, och det var en upplevelse. Det blir aldrig tråkigt runt henne, tack för ett roligt arbetspass frk lotion! :o)

Fick åka gratis på tåget i morse, konduktörskan kollade alla skolungdomar och andra, men mej ignorerade hon fast jag satt med hundringen i handen.
Men det gjorde ju inget att jag sparade 50 kr, och kidsen omkring fick lite att skratta åt. Tanter som tjuvåker på tåget minsann...

Annars har dagen varit lugn, förbannat lugn... inte händer det mycket på jobbet den här perioden, men det kanske man ska vara glad för med tanke på vad som hände förra veckan.
Och man vet ju hur sommaren blir om den blir varm och solig, då får vi slita som illrar när folk vill ut i solen.
Dom släpar med stolar, parasoll, kylväskor och halva bohaget, och efter en dag i solen är dom trötta och sura när dom inte kommer ut tillräckligt fort genom vändkorsen.
Då vill man jobba i en mörk källare utan telefon och folk omkring sej...

Nog om detta, dags att ta min mjuka kropp till sömnens rike för lite sömn innan klockan ringer 4.30 imorgon bitti.

Vikt-dilemma

Publicerad 2008-05-22 08:59:01 i Allmänt,

Idag tror jag att det blir en beige dag... det känns så.
Ute kämpar solen bakom en kompakt molnmassa och än så länge vinner molnen tyvärr.
I och för sej spelar ju inte det mej någon roll för jag ska jobba 10.30 - 19 och sedan ska jag ha en bodyscrub på vårt dagspa på jobbet så jag hinner inte se någon sol i alla fall.
Och egoistisk som jag är tycker inte jag att ni som är lediga och fria ska ha någon heller! ;o)

Igår när jag kom till jobbet hade några studenter lagt ut en enkät på disken till våra gäster och en skål med godis som tack för svaren.
Nu tog ju folk (läs grabbar) ur skålen fast dom inte svarade på frågorna så vi fick ställa in skålen vilket resulterade att N och jag pulade i oss Dumle-kolor och Marianne-karameller hela kvällen, och jag kunde ju inte ens fylla i en enkät för den riktade sej till västeråsare och jag har ju flyttat ut ur staden.

Jag får väl köpa nytt godis idag och lägga dit och hålla mej borta idag från den förbannade skålen.
Vägde mej igår, 59, 3...  med den här takten kommer jag inte ner i 52 till midsommar!  Har ju faktiskt varit nere i 57,3 men det var efter förkylningen när inte matlusten var så stor.

Någon kommenterade att 59 är lite men jag är ju bara 155 cm över golvet och har mycket liten benstomme.
Efter att jag hade fött mina tre barn hade jag gått från 40 till 45 kg, och rätt som det var vägde jag 63, hur fan gick det till?!
Sambokilon och frånvaro av träning, jag vet... jag spelade innebandy förut innan jag pajade rygg och nacke, och nu har foten satt stopp för längre promenader så då återstår gym och det är trist, trist, trist!
Ska försöka börja cykla på kvällarna bara värmen kommer tillbaks.
Tror till och med att jag ska köpa Allevo eller vad det heter när jag får lön, behöver en kickstart.

Nu är det snart dags att gå ner till stationen och ta pendeln in till staden, blir i alla fall en liten promenad till jobbet, fördelen med att inte ta bilen från dörr till dörr.
Ha en bra dag alla!

Effektivitet

Publicerad 2008-05-21 13:25:40 i Allmänt,

Tog mej en välbehövlig sovmorgon minsann! 
Vaknade när mannen kom hem från staden runt 9.30-taget.
Jag som sa lite övermodigt igår att jag kunde ta ut hundarna på morgonen... hmmm... nu fick han göra det själv... igen.
Nå, när jag läst tidningen, druckit min frukostvälling, en kopp mjölk och tre koppar kaffe och duschat insåg jag att jag behövde städa badrummet.
Efter det var jag svettig så det blev till att duscha igen.

Sorterade kläder till insamling, dammsög sovrummet, sorterade tvätt och tvättade under tiden några maskiner.
Ibland är det skönt att börja jobba på eftermiddagen för jag har definitivt mer energi på förmiddagarna än på kvällarna efter jobbet.

Bluestep ringde, sonen måste vara med på lånet och bli återbetalningsskyldig om nåt händer mej...
Det vill jag inte, så jag ringer Freedom Finance och tar det lilla lånet istället så mår jag bättre i magen.

Nu ska jag försöka hittan något vettigt att äta innan det är dags att bege sej till kolgruvan.

Inget vårrus

Publicerad 2008-05-20 22:52:18 i Allmänt,

I morse när jag åkte till jobbet och svängde in på Vasagatan funderade jag vad det var för klumpar på motsatta körbanan men när jag kom närmare såg jag att det var tre gräsänder som låg där i godan ro.
Hoppas bussen jag mötte hann se dem....

Hoppas även att det gick bra för mina kära arbetskamrater som orkade igenom Vårruset.

Jag själv åkte hem och förblev hemma efter min långa sega dag mellan 5.30-15.00.
Hade foten varit i bättre form så kanske... eller näe... sist jag sprang regnade det så brallorna blev så blöta och tunga att dom nästan ramlade av sista kilometern och jag kunde dessutom inte gå på fyra dagar. 
Jag kan nämligen inte gå ett lopp där andra springer, jag kubbar vare sej jag har kondis eller inte, och jag har springförbud av doktorn.

Och S, min kumpan som jag slitit loppet med två år har åkt hem till östra grannlandet för hennes mamma var dålig, hoppas det går bra.
Dessutom har jag mens, bra ursäkt va!
Nu är jag 47, kan det inte försvinna?

Vi handlade, åt, sov i soffan och tog en promenad med hundarna, betydligt mer rogivande för mej.
Lyckades till och med pilla ihop en fotlänk... det går inte fort i min produktion just nu.

Dammade TV:n och se där!  Det fanns en bild där bakom så jag fick se en repris av Bygglov och Äntligen hemma med ett halvt öga.
Har hört vissa eurovision-låtar från vardagsrummet och enda gången jag orkade lyfta på rumpan och gå och kolla var när mitt kära Finland kom och bröt av! :o)
Schlager är INTE min grej om vi säger så.

Så ringde en kille från Bluestep.
Naturligtvis strul med låneansökan för att jag inte är skriven på lägenheten jag vill belåna. Han skulle kolla upp lite juridiska saker, men jag hyr ju inte ut den utan min son bor i den.  Mellan oss finns inget kontrakt så att säga.
Vi får se hur det blir...  behöver ju inte den stora summan men kan å andra sidan fixa saker som behövs om jag får det.
Då skulle jag bygga ett inglasat uterum i stugan!
Eller jag... haha, mannen skulle få slita hela sommaren med det medan jag satt i hammocken och gungade med ett glas vin.
Närå, jag gillar att hjälpa till, tycker ju om allt skapande och att bygga är att skapa.
I somras byggde vi en vedbod av en gammal friggebod vi fått av en kompis så i helgen tänkte jag måla den om vädrets makter tillåter en stughelg.
Tänk att få sitta nere vid eldstaden i mörkret och glo in i brasan!

Måste skaffa mej en ny kamera också! Känner mej handikappad utan men får nog vänta tills skattepengarna anländer.

Så är klockan 22.45 men jag är inte trött och börjar inte förrän 15.00 imorgon så jag ska nog spela lite Alfapet kanske, det var ett tag sen.

Ny look!

Publicerad 2008-05-18 22:14:26 i Allmänt,

Snodde rakt av en ny header från snyggareblogg.se, som jag hittade på Petras sida! Ja, det var legalt att ta.
Så läckra grejer och jag föll för denna, vips såg hela bloggen fräschare ut, och jag älskar ju förändringar.

Igår kväll skulle vi på en mindre fest men den ställdes in så jag kunde sett Perssons Pack med Molina om man fått veta saker i god tid.
Nu ville jag i och för sej inte lämna mannen ensam på självaste nationaldagen så vi åt gott och drack lite vin för oss själva men båda var bra sugna att ta sista bussen in men då var det lite sent att tänka på PP.
Faktiskt så går sista bussen numera in 23.10, det är stora framsteg!
Och jag var på extreeeemt gott humör när Suomi slog Ruotsi i hockey igår!

Nu var vi i alla fall pigga imorse så vi kunde fullfölja våra planer att åka på gårdsauktion uppåt Kopparberg.
Tyvärr tog jag på mej joggingdojor med tunn sula, faaan vad kallt det blev om fötterna men vi hade roligt.
Mannen ropade hej vilt på allt jag bara andades att jag ville ha, men dom otroligt fina glasen från Kosta blev för dyra tyvärr... sååå snygga vinglas med svart fot.
Men bara på pin kiv ropade vi in de 12 snapsglasen, hon skulle minsann inte få allt!
Jag fick även en splirrans ny fin emaljkastrull, Arabia vilket bådar för kvalitetet, och mannen ett jättefint knivset, helt nytt med allt man behöver, plus att han ropade in lite jaktknivar och fiskeknivar.

Bakom oss stod ett par som vi började snacka med och det visade sej vara surabor, hon kände igen oss utseendemässigt tydligen. Jättetrevliga folks, finns tydligen sådana här i byhåla fast jag inte riktigt orkar leta rätt på dem.
Ja, det var kanske dumt sagt för jag känner trevligt folk här, infödingar och inflyttade men alla är inte lätta att komma in på livet sägs det men jag vet inte, jag har inte upplevt det.

När vi kom hem, stelfrusna och eländiga, så köpte vi pizza och tog ett glas vin igen!
Berith, jag vet... ;o)

Sen tömde vi två ölkrus och sparälgen och räknade ihop alla mynt vi sparat och det blev fasen över 1000 kr, tänkt att ha till semesterkassa.
Nu när jag jobbar heltid och vi bara har en bil hamnar det lite mer i dessa depåer så vi hinner nog få ihop lite till innan v 31 när semestern börjar.
Fast vi har inga planer... jag vill göra en Tallinkryssning men vi får se vad det blir.

Arbetsdag imorgonbitti kl 8 så jag planerar att ta 7.22-tåget så det är väl lika bra att kapitulera!

Oh regniga natt

Publicerad 2008-05-17 09:43:56 i Allmänt,

Morgonens städpass på jobbet är avklarat.  Känns inte så svårt att jobba en lördag när regnet öser ner.
När B, som jobbar i simhallen fick se att det var jag som kom åkte hårdrocken på så det dånade i huset och då gick ju röjningen som en dans!
Sanslöst bra bland-CD,  måste få bränna av den.

Jag somnade tidigt igår kväll, blev inget hockeytittande för mej inatt, strax efter 22 låg jag i sängen, helt sjukt för att vara jag en fredagkväll!
Klev upp sju, duschade och drack kaffe, packade in hundarna i bilen för avfärd till staden, med rastpaus i skogen.
Dotter D hade trott att hon skulle åka ner till Skåne för intervju på konstskolan denna helg men fick reda på igår att hon står på första reserv så av det blev intet.
Då ville hon vara hundvakt, testa om det går bra med båda hundarna.
Dom måste ju vänja sej för hon är vår enda hundvakt nu sen O flyttade till Oslo, och vi vill åka på kryssning i sommar.
Tequila kan jag lämna till vem som helst men den lilla Smilla är lite speciell, helt besatt av sin husse.

Igår kväll tog jag i alla fall mod till mej och tryckte ner mej i de berömda tightsen och faktiskt... det gick! Provade några klänningar till, kan nog faktiskt vara snygg på någon fest i sommar om det försvinner några kilon till. Och om det blir några förstås... haha.

Sitter och väntar på dotter J, lite sen som vanligt numera men jag är ju klar med allt och hon hade städat massor igår kväll innan hon stängde så det  skiner här.
Synd att det regnar för då drar väl alla gäster in smuts... men jag är ju ledig imorgon så det blir inte jag som tar hand om den.

Jakten på den norska...

Publicerad 2008-05-16 22:10:59 i Allmänt,

... flaggan!

För ett år sedan extakt satt man i en bar i Oslo och sippade vin, installerad på Grand Hotel på Karl Johann, helt gratis dessutom!
Mannens dotter är flygvärdinna och hennes man flygkapten och dom hade massor av poäng att betala vårt boende med!
Synd att vi inte kunde göra om det i år, för det är verkligen en häftig upplevelse att fira deras nationaldag i Norge.
Men då tänkte jag, för att jag vet vilken stor grej det är för norrmännen, att jag skulle överraska min norske man med en ny flagga.
Den gamla är lite sliten av väder och vind och så kan man ju inte ha det suttende maj!

Svårt som fasen var det att hitta en ny men till slut, på Biltema, som har allt snart utom bilgrejer, hittade vi den.
Innan dess fick vi åka till Skultuna för att få ut Telia-pengarna för här i byhåla stängde kassaservice kl 15.
Sedan åkte vi till Hälla shopping, mannen behövde skor och hittade det.
Som av en händelse hittade jag också skor fast jag inte behöver och knappt kan använda sådana ballerina heller för den delen men dom var så fiiina.
Vi var in på IKEA och jag fick min födelsedagspresent i form av en del av bokhyllan Billy i björk.
Den ligger dock omonterad i kartongen fortfarande, det tar vi imorgon för nu har jag varit uppe sedan arla morgon och är helt slut.
Jag som vill se hockeyn!
Och jag vill se PP också Molina...

Märklig dag...

Publicerad 2008-05-15 22:50:29 i Allmänt,

... har det varit idag på min arbetsplats.

På förmiddagen kom en kille in och begärde en sak som vi ville kolla upp. Han var rätt hetsig och vi försökte förklara att vi måste ju ringa och få bekräftat, men han lyssnade inte. Började gapa och härja, jag gick för att kolla en grej och muttrade för mej själv och då fick han för sej att jag kallade honom idiot, vilket var synd att jag inte gjorde egentligen.
Han blev totalt galen och höll på att slå sönder vår stora ruta i receptionen och kallade oss det ena och det andra av könsord och annat vackert.
Så nära att trycka på direktlarmet ner till polishuset har vi nog aldrig varit men han störtade iväg när vi hotade med polis i alla fall.
Från huvudkontoret fick vi besked om att han inte var välkommen mer som kund, vilket han hade fått om han inte flippat ur så totalt, vad han gick på vet jag inte.

Strax efter kom två killar som ville gå in och leta upp en kompis som var skyldig dom pengar, men no can do sa vi, inga vendettor här inte.
Vi var rätt skakis efter den första incidenten, fick skriva rapport till Arbetsmiljöverket t o m.

Tja, sen kom en snubbe uppför trappan och spände ögonen i mej och undrade vad halvårskort kostade och jag hajade till.
Gammal kund ur en krets vi inte ville ha tillbaks, suck och stön. Inte heller han var opåverkad, svetten rann i floder och han irrade hit och dit, fan!

Så ser vi hur det far en piketbuss i fel körriktning förbi vår entré och en stund senare en svart bil ännu snabbare... lite riskabelt med tanke på att det kan springa ut barn där...
Blev tvungen att ¨trotsa nya regeln och kolla dagsblaskan på nätet och fick se att godisaffären en liten bit från oss hade blivit rånad på en tobakstransport!
Vilken dag!

N kom i alla fall med sallad så vi käkade lite och jag berättade om vår händelserika förmiddag.
Hon hade bytt mina pyttetights mot stl 40/42 som bara var minitights...  alla tyckte jag skulle prova så dom fick se men där går ju gränsen för hur mycket jag vill roa mina arbetskamrater.
Fast vi hade nog behövt det skrattet i och för sej!

Tog andra halvan av salladen med dotter J som städade runt som vanligt och sen kom dotter D inklivandes dessutom.
Det var ett tag sen jag såg henne, har fortfarande inte vant mej vid att dom långa rastaflätorna är borta så jag såg bara en grön hatt utan att reflektera att det var hon som stod framför mej.
Va, inte känna igen sitt eget barn, supermorsa va!?

Resten av kvällen förflöt i alla fall lugnt och städat och mannen kom strax före 19 för att hämta mej.
Idag har jag fått skjuts fram och tillbaks för buss-och tågtider passade inte så där bra direkt.
Han meddelade att Telia äntligen, fyra månader för sent betalat  tillbaks vår depisiton på 3000 kr, dock efter mailpåtryckning från min sida.
Konstigt att inte sådant kan gå automatiskt?
Men nu har jag i alla fall råd med pendelkort för en månad till, känns bra.
Och han hade handlat lövbiff och mina favoritpotatisklyftor så vi åt en brakmiddag sådär en torsdagkväll.

Tittade på Lyxfällan och Efterlyst, tog en dusch och nu funderar jag på att knyta mej för jag ska ju upp 4.45, hurra!

Lunchdate

Publicerad 2008-05-14 22:48:55 i Allmänt,

Klev upp halv åtta trots att klockan skulle yla 9.00, vart har mina sovmorgnar tagit vägen?

Hann skrota runt i morgonrocken, läsa tidningen, kolla mail och bloggar innan jag pep ner till stationen.
Ogiltigt kort stod det i rutan, alltså gällde inte pendlarmånaden från 14/4 t o m 14/5 som jag trodde.
Tur jag hade cash i plånkan för en gångs skull. Men 50 kr för en enkel resa i 23 minuter.... hutlöst!
Kollade vad ett tiokort skulle kosta och det var 410 kr, inte värt när ett månadskort kostar 950, men problemet är att jag inte har 950 förrän lön...

Well, det löser sej, sa hon som sket i slasken.
Ilade upp till Skrapan där Molina väntade och så käkade vi lunch och babblade, mest om sjukdomar och mord upptäckte jag efteråt!  Räksalladen var i alla fall underbar och det var roligt att ses.
Men, vi måste nog ses lite oftare och prata om andra saker. :o)
Vi hann dock in på Kapp-Ahl, jag köpte tights... och det var precis vad det var! När jag öppnade förpackningen på jobbet höll jag att svimma, dom var gjorda för en treåring!
Inte med någon vilja i världen skulle jag kunna få upp denna lilla trasa i strl 36/38 ens över knäskålarna! Och jag har inte stora knäskålar!
Måste definitivt bytas.

När Molina gick till sin kolgruva knatade jag runt lite på staden, köpte två linnen, denna ständiga shopping... men sen besinnade jag mej, köpte en viktväktarlåda och började gå mot jobbet.
Naturligtvis började det regna just då, why not?
Eftersom jag ändå var blöt när jag kom till jobbet svidade jag om och gick upp på gymmet i 25 minuter innan jag började jobba. Duktig jag då men det var en månad sen sist, förkylningen kom mellan.

Annars lugn kväll, N tog med mina pyttetights för att byta imorgon när hon ändå skulle ner på staden för jag jobbar 10.30 till 19 så jag hinner inte.
Måste komma ihåg att ringa L och lägga undan våra två sallader imorgon förmiddag, ett snöre om fingret kanske...

Äntligen!

Publicerad 2008-05-14 09:19:19 i Allmänt,

Godmorgon!

Efter idogt rensande i mobilen för att få plats för inkommande MMS dök en babybild upp... ÄNTLIGEN har min kära vän och kollega L fått sin andra son,  strax över fem kilo och 57 cm lång!
Hon har gått ca 20 dagar över tiden och nu var det dags... stort GRATTIS till L och T, och mellanT och lillaT!! :o)

Nu ska jag duscha och hasta till tåget för lunch med Molina, det var väldigt länge sen vi fick till det så det ska bli skoj.

Mmmmm...

Publicerad 2008-05-13 22:20:52 i Allmänt,

... sååå skönt att få sin ömma lekamen masserad, nu insåg jag hur ont jag har i höfterna och axlarna, (ingen nyhet iofs) och i benhinnorna... och andra ställen men jag gillar inte gnäll.
Får nog krypa till min nya doktor Carola och testa att få sprutor av henne... fan, jag är van vid Jonas.
Fast jag har hört av flera att hon är bra, synd att jag är skeptiker, men nu är gränsen nådd så jag måste testa.

Träffade äntligen dotter J på jobbet, hon knackade på precis efter massagen. Vi har inte hunnit träffas eller snacka för hon har haft O hemma så vi försökte uppdatera snabbt... men vad skönt det är med stora barn!
Visst har dom sina problem och man vill lösa dom... men ansvaret är inte längre helt mitt.

Jag var på en anhörigvecka för lite mer än ett år sen... den mest intressanta upplevelsen i mitt liv... och slutorden jag fick... ja, jag grät som jag inte gjort på länge... men det gick ut på att jag kan inte lösa allt, jag behöver inte ta allt på mej, någon gång måste även jag vara liten.
Usch vad det sved... men jag försöker...  jag tror ju fortfarande att jag kan lösa allt fast jag är urusel på det.

Jag levde ju själv med mina tre barn i 18 år efter jag skilde mej och det var slitigt att få ihop mammaroll och mitt eget liv, men det var mitt val.
Fast dock ska tilläggas att pappan tog allt sitt ansvar och vi hade bra kommunikation, vilket underlättade.
Något lite ironiskt att han nu tar så mycket mer ansvar nu med sina två färska än han gjorde med våra...  men no hard feelings... jag älskar mina barns två små systrar som det vore mina egna.
Vi har blivit en riktig storfamilj... hehe.

Sås i tangentbordet...

Publicerad 2008-05-13 11:36:35 i Allmänt,

Sitter ensam i lunchrummet med min lilla ynkliga viktväktarlåda.

Här är tomt så jag loggade in på datorn och naturligtvis lyckades jag spilla sås i tangentbordet... inte för att jag tror att det var så rent och fräscht innan dess men nu får jag torka och gno, det kan ju i alla fall se rent ut.

Några gånger har jag tappat kaffemuggen i tangentbordet också... jag har rätt taskigt grepp i högerhanden efter nackskada och då kan det bli så.  Tur att det oftast händer på jobbet, vill inte äventyra mitt eget nya där hemma och datorn är ju snart dessutom min egen.  Fast det höll på att hamna en skvätt rödtjut i det härom kvällen.
Känns i alla fall jätteskönt att burken är betald, och jag får 383 kr mer kvar av lönen dessutom!

Om enochenhalv timme slutar jag, hurra! Ska slänga mej in på relaxen och värma mej före mina 45 minuters massage, det ska bli sååååå skönt. Tror aldrig jag fått mer än 30 minuter någonsin.
Och nästanästa vecka har jag bokat en bodyscrub, en rejäl turkisk scrub så solbrännan blir jämn och fiiin... om nu värmen kommer tillbaks.

Sedan ska jag plocka upp mannen som tar tåget in för en gångs skull, får se vad vi ska hitta på, jag hajade aldrig vad han bluddrade om i telefonen.

Rastlös...

Publicerad 2008-05-12 22:16:10 i Allmänt,

... var jag som sagt.
Föreslog mannen att vi skulle åka en tur till den lilla sjön vi brukar fiska i och kolla läget.
Hundarna blev överlyckliga över att få se lite nya vyer, dom badade och härjade och lyckades reta upp en kanada-anka, stor som en ångbåt, som närmade sej stranden. Den hade kanske bo nära där, huvudet ryckte mer och mer ju närmare den kom så till slut gick vi tillbaks till bilen.

På hemvägen tog vi vägen över Lisjö... det ligger nallar och lyktor vid infarten till gården där mamman och den stackars lilla femåringen blev brutalt mördade... så sorgligt...

Vi åkte vidare och hamnade vid en jaktstuga, mannen skulle kolla att båten han tjärade var tät.  Vilket underbart ställe!Det blev till att ösa och Smilla inspekterar att det blir rätt fast helst hade hon kastat sej i plurret.Här ska vi grilla och käka kvällsmat någon varm kväll, det är bedövande vackert och fridfullt.

Vi åkte vidare på skogsvägar och det dammade rejält bakom bilen, den nytvättade pärlan. Jag hade aldrig hittat hem om jag hade kört!


Det är så torrt i skogarna, men liljekonvaljen har slagit ut och blåbärskarten syns redan.  Fortsätter det så här kan man snart plocka kantareller, men då behövs det förstås regn.
Kanske kan man göra svampmacka och blåbärspaj till midsommar som en liten ny tradition...

Nu sitter jag här med nyfärgat och slingat hår, får se resultatet imorgon för i badrummet ser man inte mycket, spännande.
Det sved i hårbotten och färgen såg helskum ut i flaskan... jag har aldrig varit nervös när jag färgat förr men nu var jag faktiskt lite orolig, men det ser i alla fall inte helt för överjävligt ut... tror jag.

Nu ska jag krypa till sängs för imorgon ska jag upp 4.45 igen. Det är därför jag hållit igång hela dagen för att inte sova middag och inte kunna somna tidigt... en viss planering har jag äntligen lärt mej.
Ska drömma om min helkroppsmassage som jag bokat in på jobbet imorgon, godnatt.


Åååka pendeltåååg...

Publicerad 2008-05-12 15:41:15 i Allmänt,

Imorse bestämde jag mej för att ta tåget för det passade ypperligt med min starttid... klev på 6.22 här i byhåla, var på stationen i sta´n 6.45 och så pinnade jag ner över hamnen mot betongklumpen och var där strax efter 7.
Grejen var bara att jag höll på att blåsa bort och hade alldeles för tunn tröja men jag trodde ju inte väderomslaget skulle bli till storm!
Undvek att gå hamnpromenaden för då hade jag nog hamnat på Elba eller Östra Holmen i slutänden.
Kände mej som ett fjun och det är ju en ovanlig känsla numer...

Arbetsdagen blev bra, det är fördelen med att byta hus ibland, man träffar dem av sina arbetskamrater man sällan ser.
Tre bra saker inträffade:
Sålde smycken för 250 kr!
Vi fick tårta idag för att vi är så bra!  (Jag tog en pyttebit)
En låneinstitiut ringde och beviljade 15 000! 

Klockan 14.15 satt jag på tåget hem igen efter samma blåsiga promenad tillbaks till stationen.
Nu är jag rastlös...

Soligt värre

Publicerad 2008-05-11 08:18:16 i Allmänt,

Lite försmädligt känns det att solen skiner från klarblå himmel och jag ska jobba 9 - 16.15...
Nu ska det ju bli kallare dessutom men jag ska jobba måndag-lördag i alla fall så det gör väl inget.

Fast nu har man ju fått in sommarfeelingen i kroppen, det var visst 17 grader på nåt ställe i Mälaren!
Inte för att jag skulle bada direkt, fast jag har badat i kallare vatten än så men det var i Nordnorge i betydligt fräschare havsvatten.

Uppe med tuppen vart jag i alla fall idag för mannens klocka ringde halv åtta, jag hade tänkt gå upp åtta jag.
Men nu när ljuset är här är det inte så svårt att masa sej upp.
Så nu är jag redan duschad och klar och sitter med en smoothie av hallon, mango och minimjölk i handen, extremt nyttig frukost.
Var väl inte lika nyttig igår kväll, några glas vin till den grillade laxen...

Jobbade på cafét igår,  Beriths sköning Kalle gled in och fikade, annars vart det bara köer när lilla J skulle vara kalasledare och jag blev solo, förstås!
Men då kom Berith som en räddande ängel och svischade runt så det blev ordning, tack för det! :o)
N kom förbi med kottarna och hade glasspaus, trevligt avbrott.

På kvällen gick vi en promenad, den blev inte lång för varken gammelhund eller matte orkade i värmen.
Vi gick förbi en villa där en man stod med vattenslag och sprutade på träden så jag sa åt Tequila att gå dit och få en slurk. Då började han prata med sambon, dom hade visst setts i bilverkstaden.
Sen spände han blicken i mej och jag kände vagt igenom honom, sen trillade polletten ner.
Hans dotter gick i sonens klass i mellanstadiet, haha, världen är liten.

Nu ska jag ta min kaffemugg och sätta mej ute den sista skälvande kvarten innan färden till staden, jag VILL INTE!


Uppskattning

Publicerad 2008-05-10 09:39:52 i Allmänt,

Jag gick en promenad igår morse men det blev bara en halvtimme, men bättre än ingen i alla fall.
Tog bussen in till sta´n och gick upp till jobbet också så det blev 20 minuter till.

Inte ville man gå in när solen värmde men det fanns ju inget val.
Dotter J slutade när jag började och N blev kvar med mej. Hon var på betydligt bättre humör igår, hade ringt kollat lite rättigheter...
Dessutom hade den raringen köpt en present till mej!

image111

Inuti står texten: som du kan lita på.

Det känns så skönt att någon har så höga tankar om en... tack N, det blir många kaffeskvättar druckna ur den!

Nu är det dags för lite pärlande innan jag ska in till jobbet för fyra timmars slit i cafét.
Trevlig pingstafton!

Värmeslag

Publicerad 2008-05-09 09:15:04 i Allmänt,

Lika fint väder idag minsann och jag klev upp strax efter sju, fast jag inte börjar jobba förrän 14.00!
Detta för att inte få värmeslag för det är så att solen ligger på vårt sovrum på morgonen och nu börjar tydligen värmepinan...
Jag vet, man ska inte klaga på värmen men den här lägenheten är på gränsen till obeboelig om det blir en varm sommar.
Vi har bilverkstadens svarta plåttak i fönsterbrädshöjd utanför hela ena sidan av lägenheten, man kan steka ägg på rullgardinen varje morgon om man vill.

Det var snack om att vi skulle få markiser för fönstren men så kom hyresvärdinnan på att det ville hon inte bekosta, det rörde sej om hela 2 500 kr.
Jag funderar på att hänga upp fula gamla påslakan i alla fönster för att få lite skydd så det ser riktigt tattigt ut,  så kanske hon ångrar sej.
Blommorna har jag redan fått plocka bort ur alla fönster utom ett, annars dör varenda en.
Men vi kommer väl härifrån förr eller senare...

Lyssnar på nyheterna med ett halvt öra...  Burmas överlevande får verkligen lida för sin regim... tragiskt.
Vi har det allt bra ombonat och skyddat här i Sverige,  Gudrun var en sommarbris men naturligtvis en katastrof för de berörda i Småland.
Och imorgon ska Engla-spektaklet gå av stapeln, hur tänker dom...?

Funderar på att gå en rask promenad innan det blir riktigt varmt... ja, midsommar närmar sej och vikten stampar på runt 59 så det är nog bara att pinna på!

Hoppas ni får en bra dag!

SOL!!!

Publicerad 2008-05-08 14:32:10 i Allmänt,

Men vilken underbar dag, och vad himla underbart att jag är LEDIG!

Det här behövde jag, verkligen...
Igår innan jag åkte till jobbet så ringde den trevliga bankmänniskan och berättade att hennes chef inte godkänt mitt lån, jag fick vänta ett halvår... suck... där gick ju humöret ner i botten.
Hon beklagade och lät uppriktigt ledsen och tipsade mej om Blue Step, men jag sa att där måste man låna minst 150 000 kr.
Nå, livet går vidare, man får hitta andra lösningar, kanske kolla med andra banker sa jag, har ju varit kund i Swedbank i 30 år, kanske behövs en förändring...  
Mmm, sa hon och frågade inte om vi skulle ses och prata över pensionsförsäkringar och sånt, hehe.

Igår passade bussen för en gångs skull in med mina arbetstider så jag hoppade på här utanför och hann köpa små guldringar till öronen och lite smyckeresår innan jag promenerade till jobbet.
Men där var inte heller så kul... N är inte alls på topp längre sen hon blev dissad för viket... och jag förstår henne.
Efter fem år så är man liksom timmis, möjligen, igen... näe...  inte tar dom tillvara på folk hos oss inte.
Vet inte hur jag ska fixa hösten om varken N eller dotter J blir kvar... 
Hoppas i och för sej att J åker till Oslo och bor med O och fixar nåt roligt jobb där,  en bra och rolig erfarenhet.
O fick ju jobbet han ville ha där efter bara någon månad, och hade flera erbjudanden innan.

Hmmm... kanske ska man själv flytta till grannlandet,  :o), mannen får i alla fall känna sej hemma.

Jaja, det blir som det blir... vi sitter ju inte i sjön men hade lite planer, tur man är flexibel.
Nu går jag ut i solen igen, jag gick med hundarna vid nio i morse och redan då kunde man gå i linne!
Nu har jag planterat om lite blommor, gjort armbandet jag hade en idé om och fixat till nya gardinerna i sovrummet, tvättat och dammsugit... ibland har jag eld i häcken minsann!

Stocklik

Publicerad 2008-05-07 10:29:16 i Allmänt,

Inatt har jag sovit som en klubbad oxe... skönt, för jag sover rätt illa oftast, är lättväckt som 17.

Jag satte igång en tvättmaskin när jag la mej, det brukar jag inte göra för jag vaknar när den centrifugerar, men nu behövde våra fula jobbarbyxor tvättas, och jag har har inte hört ett smack av den inatt.
Ren tur att jag såg att det låg tvätt i imorse, annars hade jag missat att hänga den och blivit byxlös på jobbet.
Undrar om chifen skulle godkänna enbart svarta trosor...?  Vi får ju inte ha andra brallor... fast jag fuskar rätt ofta... sån e jag.

Känner mej utvilad men seg... sitter i morgonrock fortfarande och kl är 10.15.

Funderar på en promenad, solen är stundvis framme... eller ska jag sy i ordning dom nya gardinerna som jag vill ha i sovrummet. Det har jag tänkt göra en vecka men men... jag älskar ju att skjuta upp saker.
Men då måste jag tvätta fönstren också.
La upp pärlor sent i går kväll när jag fick en idé, så den är jag också lite sugen att prova...
Behöver även dammsuga, hundarna fäller så golvet ser ut som vi har en hetäckande ryamatta, speciellt Tequila som har fem raser i sej och väldigt mycket päls.
Henne kardar jag ute varje dag och ändå är huset fullt... nästa gång blir det en kinesisk nakenhund!

M nere i djuraffären är förbannad på vår granne Jesus, en norsk jesus.
Han påstår att Monster-katten är inne hos honom på nätterna och bråkar med hans katter och pinkar!
Nu har han en ovän för livet för är det något vi har koll på så är vet vårt gemensamma lilla Monster.Om han inte sover i djuraffären är han här hemma. Visserligen går han ut en sväng vid fyrasnåret men hur fasen skulle han kunna ta sej in till dom.
Och den mannen kan stå halva nätterna och vissla efter sina katter så man inte får en blund i ögonen, snickrar mitt i natten och har sej, sen förnekar han det... skum snubbe.

Jaha, fortsätter jag bladdrandet här får jag inget gjort innan jag börjar jobba 14.00,  jag vill ju dessutom hinna en sväng på sta´n och hitta guldploppar eller små ringar till öronen... sätter jag riktig fart hinner jag nästan allt jag borde och vill göra!
Vi får se...

Trött tisdag som vanligt

Publicerad 2008-05-06 18:02:37 i Allmänt,

image108

Såja, nu kom min findoja med!
Andra anväder fina pumps och sånt,  jag hasar runt i såna här praktiska saker, eller stövlar.
Har aldrig gillat riktiga fiiinskor, jag är inte den typen och höga klackar passar inte min rygg.

Inget morgoninlägg blev det idag, för vi får inte längre gå ut på nätet på datorerna vi har i receptionen, suck!
Så enda chansen att komma åt nätet är på rast, och idag blev jag tvungen att koka mina nödnudlar på lunchen, hade ingenting ätbart med mej och gynnar fasen inte cafét.
Funderar på att ta bort mina tidiga morgnar från schemat i höst, tiden går så sakta när man inte kan kolla runt på nätet...

Så är sista babysimmet är avklarat!
Skönt, man tröttnar lite efter 16 veckor, men inte på barnen utan på allt släpande av grejer fram och tillbaks.

När jag kom hem försvann mannen med kompis Ö, dom skulle leverera saker till auktion, nyss ringde han, precis när jag vaknat ur min slummer  soffan.
Nu stod dom med en död bil och släplärra i sta´n, skulle vidare till Norberg för Effecta tog inte emot så mycket mer än möbler.
Blir nog sent innan han är hemma igen så jag får nog ge mej till affären och handla nåt ätbart själv.
Vi är inte så duktiga och planerande vi inte!

Må bra...

Publicerad 2008-05-05 20:48:32 i Allmänt,

... vill väl alla göra.

J
ag vill inte bara må bra, jag är inte fåfäng, men jag vill se proportionerlig ut, inte vara så tjock på mitten liksom.
Därför har jag idag mätit och vägt och donat, skrivit in mej på Må Bra-sajten och noterat allt jag ätit och motionerat under dagen.
Fiffigt system, nu ska vi se om det fungerar.

Har lyckats få in deklarationen via nätet också, den utomordentligt trevliga människan på banken upplyste mej om att det antagligen var mitt bank-ID som var för gammalt, bara att förnya och deklarera!

Hon berättade även att det var hon som cyklat förbi och hejat förra tisdagen när vi satt ute... snyggt jobbat TT, sitta ute och dricka vin en tisdag när man dagen innan varit inne och sökt lån... undrar vad hon tror...
Ja, det får tiden utvisa, får reda på senast fredag om jag beviljats något lån.
Hon trodde det skulle gå bra med tanke på kalkylen, den var utomordentlig sa hon, låga omkostnader och skaplig lön, i alla fall i förhållande till utgifterna.
Och visst känner jag att det går runt nu när jag fått ut några heltidslöner.

Hon pratade även igenom pensioner och försäkringar och sådant som jag är helt ointresserad av och har noll koll på.
Fast jag vet ju att jag betalar på två pensionsförsäkringare i alla fall.
Hon sa att vi var jämngamla och hon visade fonder och sånt som var bra för oss som ska jobba 17-18 år till, uuuh!
Vi ska i alla fall gå igenom allt någon dag, samla ihop och fixa en förvaltare som flyttar och donar medan jag för nada, för den simpla kostnaden av 495 kr.
Så kanske man slipper äta kattmat och brödkanter när man är pensionär! :o)
Fast i min släkt hinner ju nästan ingen bli pensionist  innan dom lägger näsan i vädret förstås... kanske blir man en av de få!

Dagen idag har varit solig och fin, skönt när man är ledig.
Åkte in till sta´n med mannen, han skulle till läkaren och jag åkte ut till Hälla, skulle köpa örhängen men det blev en blus till dotter J, fanns bara i x-small, för det facila priset av 49 riksdaler.
Köpte hårfärgning med slingor, får se när jag orkar ta det steget sen.
Hittade även ett par fin-jogging-skor för 150 pix.
Har insett att det inte blir så mycket sandal och toffel-användande i sommar heller, fotdjävel (ursäkta) som aldrig blir bra!!

Här skulle bilden på skon vara men det funkar inte att lägga in den.

Annars har jag gått två promenader idag, en lite långsam 25:a med hundarna och en raskare 40-minuters, tvingade med mannen till macken, han skulle ha snus, då måste han  ju följa med!
Höfterna och benen känns åter som om jag hade bowlat en timme...

Sista minuten...

Publicerad 2008-05-05 08:34:33 i Allmänt,

Jahaja, inte funkar det att deklarera via nätet när man är så här sent ute!
Började testa vid 23-tiden igår kväll, vissa gånger sa den ifrån på mitt bank-ID och en gång var det fullt i systemet, så då funkade uppenbarligen bank-ID:et..?
Nu på morgonen säger den ifrån igen på mitt bank-ID, att jag ska kontakta banken.
Får se om hon får någon rätsida när jag ändå ska dit.

Ja, jag vet, man ska inte göra saker i sista sekunden, men jag är bara sån, det brukar funka bäst för mej att göra saker under tidspress.
I värsta fall får jag ju lämna in pappersdeklarationen, kan inte SMS:a för jag ska dra av för resor till jobbet och dom tusenlapparna tänker jag inte missa.

Får ta lite kaffe och testa senare, fanns ingen tidning här uppe att läsa, får se om jag orkar masa mej ner till bilverksta´n för att hämta den.
Mannen åkte halv sju imorse för att lämna in någon bil åt bildoktorn på den större verkstaden i sta´n, tydligen blev han kvar och väntar på den.

Hundarna ligger vid grinden och väntar på honom...

image107

Här ligger Tequila i sitt älskade hörn och väntar på att gräsmattan ska bli fin!

Min digitalkamera har pajat så nu blir alla bilder tagna med mobilen tills jag sparat ihop till en ny... kanske kan köpa en om jag får in deklarationen så jag kan få pengarna till midsommar!?
Man vill ju ha en fungerande kamera under sommaren.

Staplande steg

Publicerad 2008-05-04 19:55:17 i Allmänt,

Imorse...  eller snarare förmiddag är det väl vid 10... möttes jag av en glad överraskning när jag öppnade dörrarna för våra kunder.
Y, som gick i pension för snart två år sedan och sen tyvärr hade det kämpigt privat, skulle jobba idag!
Hon är en sån underbar människa och jag har saknat henne massor, vi har inte setts så mycket  heller som vi borde.
Nu började vi genast planera för en weekend i Sundsvall hos vår gemensamma vännina, det var fyra år sen vi  var där sist.  Då hade vi jättekul med kasinobesök och goda middagar, det ska snart ske igen kom vi överens om.
Så ska vi ha en vinafton i hennes lilla mysiga stuga minsann.

Dagen gick snabbt och bra annars, jobbade med dottern och hon for runt och städade och pysslade, fast jag tog sista storstädningen innan jag gick iväg till tåget lite tidigare än jag egentligen slutade. Hoppade över lunchen för att kunna gå, men om man bara käkar tre hårdmackor med makrill på behöver man ingen rast, det kan inmundigas på kontoret.

Gick och gick förresten... om jag tyckte att jag hade träningsvärk igår så är det sju resor värre idag så stapla genom centrum är väl snarare en korrekt beskrivning.
Jag hann i alla fall med tåget!

Nu har vi ätit jättegott, jag har sovit en stund i soffan och sen följde jag med mannen på doggywalk... tror folk skrattar när dom ser mej komma, en blandning av hasande och staplande.
Måtte det vara över imorgon när jag ska till banken.

Besöksdag

Publicerad 2008-05-03 18:25:30 i Allmänt,

image105

Vi var in en sväng på Åsby och den här vackra lilla saken ville jag ha...

För att inte tala om den här pergolan!

image106

Vi såg framför oss hur snyggt det skulle bli om vinrankan fick klättra på den där... åh!
Lite snygga möbler och blommor dessutom, skulle stå fint på gräsmattan, fast då fick vi ha den i stugan för här är plätten alldeles för liten

När vi var i Hallsta åkte vi in på mineralmässan, jag fyndade lite pärlor och tillbehör men ville även köpa en ljuslykta av ametist men hade inte nog med pengar på mej förstås...

I staden hälsade vi på dotter D, tog in båda hundarna i hennes etta... hehe... men det gick bra trots att hon var i målartagen så det var fullt på vardagsrumsgolvet.
Efter kaffedrickande åkte vi över till sonen med en kasse rena kläder.
Måste prata med vicevärden för hantverkarna har lyckats borra igenom väggen när dom bytte rör i köket, inte så snyggt.

De båda ska åka med sin folkhögskola till Polen kl 4 i natt så vi ville säga hejdå. Dom ska vara borta i fyra dagar och bland annat besöka Auschwitz.
Intressant resa, jag skulle velat följa med, dotter J har varit där när hon gick i skolan.

Nu ska vi snart grilla, fast jag ska nog tupplura i soffan först...  ikväll blir det inget partajande för imorgon är det jobbardag.
Måste ju också se vad Cans hittar på i körslaget ikväll!

Pigg!

Publicerad 2008-05-03 12:25:04 i Allmänt,

Idag är jag inte bakis!
Trött, men jag gick upp halv fem igår morse och kom i säng 22 timmar senare så jag tycker det är en ursäktad trötthet.  Tror att  jag slumrade lite på pendeln in men det kan inte ha varit många minuter.

Jag gick upp vid nio för att haka på in till staden, veteranmarknad, men när jag hörde att mannen inte vågade köra, och inte jag heller så då stannade jag hemma, ville ha bilen med in till staden för att kunna hälsa på äldsta och yngsta kottarna innan dom åker till Polen inatt.
La mej i soffan och somnade om och vaknade halv tolv igen, nu är jag mer utsövd.

Men ve och fasa, man märker att vid 47 är man inte lika pigg längre...  förr kunde man gå ut tre dagar på raken fast man dessutom jobbade helg... nu borde man kanske sitta hemma och knyppla eller nåt kanske för att orka jobba...  virka eller sticka... fast det gör jag ju ibland.
Pärlar och målar ju med, så visst tar jag det lugnt men jag gillar att det rör på sej ibland.

Vi hade jättekul igår!
N och jag smet in på afterworken på BMB och tog två glas vin och dansade lite framför de söta pojkarna i bandet,  unga nog att vara mina söner, hela bunten, men när dom drog igång med Where The Streets Have No Name av U2, så då var det kört för vederbörande.

T ringde vid 19.45, hon hade anlänt på sin leriga, skrangliga cykel så vi drog oss till Strike, käkade jättegod mat och drack lite mer vin, fast deras var inte så gott fast det var dyrt.
22.00 fick vi vår bana, det är så kul att bowla, men det känns i benen idag, speciellt i låren, inga normala rörelser för mej att glida iväg över golvet, haha.
Man aktiverade väl någon liten muskel man inte visste att man har...
Tog en cider, testade hallon/lime, den var OK, inte så söt.

Efter bowlingen fick vi höra att deras nattklubb hade stäng, för i maj hade dom så lite gäster... hm...  ta ner skyltarna om det då sa jag, charmig som man är, och sen stolpade vi ut därifrån.
Fundrade vad vi skulle hitta på, kollade mot Harrys kö, men ingen av oss har haft särskilt kul där och den kundkretsen är samma som vi har på jobbet, lite drygt, så vi gick in på Oliwer för att få dansa.
Köpte ett glas vin till och sen var det dansgolvet som gällde fram till 01.45, inga tryckare här inte, fanns ingen där man ens ville dansa med så vi ringde T:s karl som kom och körde N och mej  till våra respektive hem.
Usch, känns pinsamt att dom skulle åka så långt utanför sta´n med mej... men det var otroligt skönt att vara hemma 02.15 istället för 03.30 som det blir om man åker nattbussen.
Betalade resan med smycken, haha, T hade köpt ett halsband och ett armband så jag kvittade det med resan.

Nu ringde mannen, dags att köra in och möta upp honom!

Bowling

Publicerad 2008-05-02 17:03:17 i Allmänt,

Klev upp halv fem och kände mej inte trött... sov ju nästan hela dagen igår och lyckades ändå sova inatt, så det beror väl på det.  Ju äldre man blir ju mer tär festandet märker jag...
Fast så lugnt som det var under morgonen på jobbet så blev jag seg, tur att T kom till tio så man fick någon att gagga med.

Försökte få in dotter J tidigare så jag kunde ta komp och åka hem och vila men det blev bara en halvtimme före sluttid, och då skulle jag mata exmannens katter och köpa vin åt sambon... kunde lika gärna jobbat till tre och inte uträttat några tjänster!
Nå, hem kom jag och snälla T ordnade så jag får skjuts hem av dem i natt trots att dom bor åt totalt andra hållet utanför staden.
Annars hade jag fått ta bilen ikväll, och som det kändes igår hade jag kunnat gjort det, men idag är en annan dag och nu börjar jag bli lite festsugen. ;o)

Ska ta 17.22-tåget, träffa N på station, pinna iväg och ta ett glas vin och sen möta upp T för middag och bowling, nice.
Mannen åkte just iväg till vår hyresvärd för att fira 65-åringen. Han hade blivit lite snopen när han kom till verkstaden imorse och såg vårt stora grattisplakat, han gilladet det i alla fall.

Bakis och skakis...

Publicerad 2008-05-01 18:38:42 i Allmänt,

... har jag varit idag, piggnade till vid fyratiden på eftermiddagen.

Huvudvärk har dunkat och trött har jag varit, men inte mått illa tack och lov, utan käkade en skål med youghurt vid tolv.
Sedan somnade jag om i soffan medan mannen diskade efter gårdagens matgäster, dammsög och torkade golven, städade trappan och hallen!
Nästan pinsamt att ligga där i soffan och snarka medan han slet, hehe.

Det var i alla fall jättetrevligt igår, lite fjuttig brasa nere vid Herrgårdsparken men enormt vackra fyrverkerier.
Det småregnade lite så vi gick in i den lilla puben i källaren på herrgården, jättemysigt ställe.
Där träffade vi I och M, mina gamla klasskompisar som numer är ett par och bor här utanför byhåla.
Vi fick ett bra bord nära baren och jag drack alldeles för mycket vin, men vi hade jättekul och var absolut sist ut från haket.
Tjejen i baren kände igen mej från jobbet...  hmmm... hoppas inte hon tränar eller simmar alltför ofta! :o)
Men vi fick ju bra service och gratis jordnötter.

Nu har vi gått en sväng med hundarna, solen skiner och jag är jättesugen på en pizza, ajaj...

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela