TyraTok

Livet är ett äventyr!

På´t igen...

Publicerad 2011-03-30 22:11:54 i Allmänt,

... för imorgon har jag bjudit hit kollegorna på lite mat och vin,  det var ett tag sedan vi partade nu och nästa fest är inte förrän i maj.
Man får inte tappa stinget! :o)Annars har man väl glidit in i arbetslivet efter festandet igen... lite motvilligt.
Eller... första dagen i tisdags tog jag ju ledigt på eftermiddagen eftersom dotter J äntligen skulle få bort sina stift i handen och den historien avlöpte väl.
Kirurgen ville gräva efter dem med lokalbedövning men det gick hon inte med på,  i så fall hade hon velat veta det innan så hon krävde sövning och så blev det.

Alltså har jag jobbat min första hela dag idag på en vecka och det gick ju... övertid väntas i framtiden för förändringens vind blåser på avdelningen så jag softar lite nu.

En annan som softar är Olle... han har visat sej vara en prylbög och fullkomligt älskar när det låter i mobilen, han blänger uppfodrande på mej att jag ska svara, haha.
TV-dosan vill han också helst kontrollera, den luringen.

.

Ett problem dock med dessa katter... någon av dem pinkar fortfarande lite här och där inomhus.  Det har hänt några gånger nu och vi gissar att det är Lasse liten som ju gjorde det förut,  men man kan ju inte vara säker förrän man ser det.
Fortsättning följer...  en katt som skvätter inne slutar inte... men faktiskt har det inte hänt på över en vecka... hoppas för dom är så himla charmiga!

Festen är över...

Publicerad 2011-03-28 23:31:34 i Allmänt,

... bröderna fick skjuts till Arlanda i förmiddags för färd hem till Helsingfors. 

Jag är så glad att dom ville komma hit och fira med mej,  vi ses trots allt inte ofta och har inte växt upp tillsammans så den naturliga syskonkontakten är inte självklar.
När de kom hade de min f d svåger och hans bror med sej, vilket också var helt underbart för sedan syrran dog är ju inte den kontakten heller självklar.
De hittade inte riktigt hit först utan ringde och frågade vilket nummer jag bodde i 
när de kom i lördags eftermiddag så vi ställde oss på balkongen för att kolla in så de hittade rätt och fick en stor grön växt komma gående runt hörnet från gården bredvid, haha.Katterna gillade den också så plasten får vara kvar ett tag så inte jorden ryker ur den här krukan också. De har demolerat de flesta av mina stora växter genom att ösa ur jorden ur krukorna. :(

De hade också med sej paket... URSNYGGA smycken från Kalevala smycken.
Trolldom heter serien och jag fick halsband och örhängen!
De hade också köpt en fin fleece-pläd som jag kan linda in mej i nu när jag är gammal som de sa. :o)

Senare trillade fler människor in och av barnen med respektive och exmake med familj  fick jag presentkort på en tatuering så äntligen kan jag göra min vädur!
Av husdjuren i respektive döttrars familjer fick jag ett fint armband som jag spanat in på Indiska. :D

Av mina bästa tjejkompisar fick jag presentkort på spa-behandling som måste genomföras i deras sällskap på relaxen på gamla jobbet och en fin orkidé,  och jag fick presentkort på Panduro, en annan favvo-butik och rosor.
Kompis A spelade gitarr och vi sjöng och hade himla trevligt och emellanåt åkte stereon på i hög volym.

Jag vill tacka ALLA för så fint firande av min femtioårsdag.
Det har varit toppen i fem dagar,  jag tänker inte ta ner ballongerna på ytterdörren än på ett tag.
Ska ju ha lite mer party på torsdag när kollegorna kommer hit.

Mannen har slitit så här med matlagning, disk,  städning och service så jag blir alldeles rörd,  jag har verkligen bara behövt känna mej som en lat prinsessa.Vi satt t ex uppe till sex i söndagsmorse och pratade efter festen,  mja... lillebrorsan däckade fyra men storebror och jag tittade på gamla kort och pratade vidare.
När jag sedan sov gick mannen upp och röjde av alla bord och tog en REJÄL stordisk. Sedan fortsatte han i den andan med disk och röj så bröderna blev helimpade. :D

Igår, söndag var lillebror trött... hans kropp är inte i bra skick efter levertransplantation...  alkohol är ingen höjdare för honom, så efter sightseeing på vår mosters grav som de ville se och lite annat så somnade han,  men vi andra satt uppe och pratade och drack lite vin.
Jag skrev på baksidan av alla gamla kort vad min bror berättade, han vet så mycket mer om släkt och händelser och det är värt att bevara.

Det mest roliga var att lillebror och sonen fick ses för sonen blir mer och mer lik min lillebror.
 När jag visade kort från midsommar satt min lillebror och funderade när han varit i stugan när han såg en speciell bild på R, haha och det var kul att vi andra fick jämföra dem. :D

Ikväll har jag och dotter J varit på stor-seans med Terry Evans tillsammans med vännina B.
Så spännande att se honom i verkligheten, han är så duktig!
Har faktiskt inte alls lust att jobba imorgon men det blir bara halvdag för dotter J:s operation blev framflyttad en dag och hon behöver skjuts och moraliskt stöd. :o)

Ingen rast...

Publicerad 2011-03-25 22:53:50 i Allmänt,

... ingen ro... bara handla och bara gno... så har dagen sett ut.

Vi har handlat mat till lite fest imorgonkväll...  vi har varit på två olika apotek...  ett för migräntabletter och ett för drycker som kan orsaka annan huvudvärk.

Vi har slängt en massa grejer och köpt lite nytt som behövs... t ex torkställningen som katterna klättrat sönder.
Tur IKEA är billigt, och är i Västerås rear dom ut massor nu när dom ska flytta tvärs över staden till ett nytt stort fint varuhus.

Jag har även varit på shoppintur med dotter J och T och jag fick en hemlig glimt av en guldglimrande grej som J inte vet om... hmmm. :)

Nu ikväll har vi lagat mat, imorgon anländer mina bröder med ex-svåger + bror men eftersom de verkar festa ikväll tror jag det blir lite senare på dagen.
Tur för då hinner jag med sista rycket av städning.

*** ***** ***

Igår skulle lmin syster fyllt 57 år och ikväll fick jag ett MMS av systerdotter som hade varit på graven och även köpt en blomma från mej, raring.Hennes död har tagit udden av mina födelsedagar eftersom vi fyllde dagarna efter varandra och ofta firade ihop.
Hennes femtioårsfest var i antågande och vi hade börjat planeringen när hon fick en hjärnblödning och somnade in.
Jag saknar dej min systeryster!

Två lampor...

Publicerad 2011-03-24 20:14:45 i Allmänt,

... har gått i kras när jag städade gästrummet och rumsterade om med möblerna därinne.
Precis när jag fått iordning rummet så kraschade jag fönsterlampan så hela sängen blev full med glassplitter... suck.
Blir man ännu fumligare direkt man fyllt 50?

Gårdagkvällen blev trevlig... när det ringde på dörren var jag säker på att det var J och T men icke... där stod mina två kollegor,  mitt superteam och sjöng med tulpaner, paket och chips!
Jättekul!!
Sedan kom J och T och mannens son så tårtan gick nästan åt.

*** ***** ***

Lillebror ringde, han är i Stockholm hos en kompis och dom plockar upp storebror på Arlanda imorgon så vips slapp vi åka och hämta dem. Dessutom kommer de hit på lördag med min f d svåger jag behöver bara ställa i ordning två sovrum,  faktiskt lite skönt.
Är lite annat att planera inför lördagens lilla fest.

Idag har jag varit med dotter J hos arbetsterapeuten och det går bra med handen.
Två fingrar hänger inte med riktigt men det beror nog på att stiften antagligen sitter ivägen där... vi får se 30 mars när hon ska operera ut dem.
Nu ett glas vin och lite godis ur den fina lila burken jag fick av kollegorna.

Så här kan man se ut...

Publicerad 2011-03-23 14:22:48 i Allmänt,

... efter en champagnefrukost med efterföljande besök på ÖB.Den ryska champagnen som stått i vårt skåp hur länge som helst för att vi helt enkelt glömt bort den...  vi tar den när vi flyttar... nähäpp... vi tar den när mannen fyller femtio... nixknix... vi tar den till nyår... nope... vi tar den när vi flyttar den här gången då... nehejnej... men i förmiddags small korken äntligen och den var jättegod ihop med jordgubbarna som jag åt med citronyoghurt så inte kroppen skulle bli helt chockad.

Det är tur man bara fyller femtio en gång och jag vill tacka så hemskt mycket för gratulationer som kommer här, visa SMS, telefon och på FB.
Via post fick jag ett fint kort med ett presentkort på min favoritbutik Systembolaget av f d svägerska med familj,  tack för det!! :o)
Av mannen fick jag en underbar orkidé som lyser upp mitt köksfönster. :o)
Nu har vi käkat våfflor och jag ska svänga ihop en tårta för det kom krav på det via SMS från dotter J och det ska jag nog orka.

Det bästa med att jobba...

Publicerad 2011-03-22 15:19:02 i Allmänt,

... är att man kan ta ledigt och jag beslöt mej hastigt och lustigt för att jag tar ledigt fr o m imorgon t o m måndag. Häpp!

Två av mina tre bröder kommer inflygande från Helsinki och förhoppning om en stor femtioårsfest, haha...  jag sa att den blir väldigt liten men det hindrade inte dem.
Vilken tur att min beställning på vackert väder verkar ha gått igenom hos väderguden dessutom.
Kanske kan man ha ett garden party på lördag! :o)

Lördagen jag kunde vara utan...

Publicerad 2011-03-20 10:57:40 i Allmänt,

... den var igår och jag hoppas den aldrig kommer igen!

När jag vaknade vid sju-tiden hade jag så ont i kroppen så jag visste inte vart jag skulle ta vägen!?
Hela veckan efter rygglåsningen har jag varit öm... tydligen triggade den igång fibron,  men som jag kände igår har jag aldrig genom åren känt... hade till och med förhoppning att jag skulle få influensa så jag visste att det skulle gå över.
Mannen kunde inte stryka lätt med handen någonstans på kroppen och jag kunde inte klia mej när det kliade för det gjorde så ont att tårarna steg...  det var riktigt hemskt.

Tur jag har mannens lilla apotek att tillgå och efter nästan en timme började Oxynormen kännas av och jag slocknade i soffan med dubbelvikt täcke under mej för att få mjukt. 

Mannen var hos min läkare i torsdags för hans doktor var sjuk och då berättade han om mitt mående och talade om att han givit mej Oxynorm vilket farbror doktorn bara tyckte var bra så jag inte skulle spänna mej och bli sämre.
Men han fick naturligtvis inte ge mej för många och det är ingen risk för jag mår väldigt illa av dem.

Var så dåsig och illamående hela dagen så den gick helt åt skogen men den värsta värken försvann tack och lov.
Vi åkte till Fagersta för att vi skulle titta på en bil och jag somnade nog 20 gånger på de sju milen. :o)
Så var bilen ändå såld! :(
På vägen hem stannade vi till hos A och C för fika men jag mådde så illa så det blev bara vatten, kul gäst att ha hemma vid köksbordet.
A tyckte att jag så så emlig ut att jag borde uppsöka akuten, hahaha,  men jag sa att jag måste nog ta mej till min egna läkare först.

Idag mår jag bättre och är glad att solen skiner lika fint som igår så kanske jag hinner sitta och lapa lite sol.
Men jag måste fortsätta röja i hobbyrummet också så det blir beboeligt som gästrum eftersom mina bröder har hotat med att komma från Helsingfors i veckan.
Det vore kul att må lite bättre inför födelsedagen men mående kan man ju inte beställa.
Nå, den värsta röjningen är gjord förra helgen så det är mest småplock bland pärlor och sådant så det ska jag nog fixa.

Apropå födelsedagar...  jag gjorde ett besök i Tele2-butiken i fredags när mannen jag och strosade på sta´n efter jobbet.Jag har tänkt att kolla när abonnemanget går ut för att ändra det och eventuellt köpa en ny telefon.
Min tanke var att jag skulle titta på en Samsung Nexus men killen kunde sitt jobb och sålde den här till mej... en HTC har aldrig funnits i min tankebana men den verkar vara OK.
 Han fixade om abonnemanget till surfabonnemang på någon minut och han gratulerade i förskott och tyckte gott att jag kunde ge mej själv den här presenten. :o)
Noll öre att ringa och fri surf... det blir bra tror jag.

Nu gäller det bara att jag har tålamod och läser och lär hur den fungerar.

Kameran var i alla fall väldigt bra,  ni får ett vintips samtidigt som jag visar skärpan. :o)Ett gott vitt vin för endast 129 kr/box.

Så ska det låta...

Publicerad 2011-03-18 20:07:53 i Allmänt,

... börjar ikväll... höll på att missa att just den här inspelningen var ju mannen och jag och kollade på!
Måste nog se om vi syns där bakom orkestern.


Egen smygtagen bild.

Över för denna gång...

Publicerad 2011-03-17 09:09:19 i Allmänt,

... verkar låsningen i ländryggen vara,  TACK och lov.

Jag kände i måndags morse att något var på G så jag tog bussen för att inte bli stående någonstans efter Svartån som en gråtande staty.
Mycket riktigt blev det värre under dagen och efter lunch vart jag bara sittande på skrivbordsstolen i mitt rum, tur att jag hade telefontid så det var OK att bara sitta.
Kunde faktiskt inte ens hasa mej ner till fikarummet och då är det illa. :o)

När mannen hämtade mej var det med nöd och näppe jag lyckades ta mej ut,  tack och lov för hissar!
Väl hemma på gården insåg jag att jag inte skulle komma uppför trapporna så när mannen på skämt sa att jag skulle rappa på började jag störtgrina... värk och såna kommentarer är ingen bra kombo så sedan fick han som straff i princip lyfta mej uppför varje trappsteg.

Jag köpte för ett tag sedan en vetekudde i form av ett midjebälte och det var helt suveränt att spänna på sej så man hade värme tätt mot ländryggen var man än befann sej.
Nu var det ju mestadels i soffan efterson Oxynormen gjorde mej rejält dåsig men den tabletten och liniment tror jag var den perfekta lösningen på problemet denna gång.

Dotter J och T  var hemma hos oss och åt så jag passade på att skicka dem till affären för att få hem lite godis,   det hjälpte nog också till att vräka i mej en påse Ahlgrens bilar i min självömkan. :o)
På tisdagen lyckades jag ta mej till jobbet och var kvar i ca fyra timmar och igår onsdag var jag så bra att jag jobbade heldag.

Idag är det brandövning i fyra timmar på eftermiddagen men jag tror jag avstår från att krypa i rökfyllda rum och sådana övningar,   men jag ska vara med på föreläsningen i alla fall.
Fast helst skulle jag vilja sitta ute i solen,  inlindad i en filt där det är lä och bara lapa värme!

Det är tur...

Publicerad 2011-03-15 20:24:53 i Allmänt,

... att Olle håller koll på dammsugaren eftersom min rygg brakade ihop igår igen till mitt stora förtret.Vatten-Lasse däremot är mest högt och lågt och upp och ner.Jag känner mej nästan lika upp och ner som Lasse i och för sej... har nu pulat i mej ett antal av mannens Oxynorm under det sista dygnet och jag blir snurrig och dåsig.
Tyckte att jag kände mej ganska OK imorse men efter 4,5 timme på jobbet så erkände jag mej besegrad och mannen fick hämta mej.
Aningen svårt att komma uppför trapporna... igår stod jag utanför porten och grät så mannen fick i princip lyfta mej upp och hem, haha.
Får se hur morgondagen blir...

När jag masar mej upp...

Publicerad 2011-03-14 07:18:49 i Allmänt,

... på morgnarna och hasar genom köket mot badrummet kommer en liten Lasse farande som ett jehu,  stirrar stint på mej där jag sömnig sitter på den vita tronen.
Sedan piper han till och hoppar ner i badkaret och gud nåde om jag inte sätter på lite vatten så han får plaska och leka med strålen.

Strax efter honom kommer bror Olle men han har helt annat syfte med det rinnande vattnet.
Lilla Lasse dricker också men han tar på tassen och slickar i sej.
Tro nu inte att de inte har färskt vatten i skålen, för de har dom men det här är tydligen da shit.

När solen skiner...

Publicerad 2011-03-13 19:14:09 i Allmänt,

... då blåser det småjävlar ute... när det inte blåser... då är det grått och mulet.
När ska det bli vindstilla och sol på helgerna tro?

Nå, idag behövde jag vara inomhus och röja eftersom vi for runt igår på eftermiddagen och idag hann jag plocka och rensa ganska bra i hobbyrummet.
Har tömt en hurts och den ställde jag in i en garderob för i inte i någon av garderoberna i den här lägenheten finns det hyllor.
Jo just ja... en enda garderob av nio har hyllor!
Nu fick jag undan en massa skräp som legat och drällt här och där, skönt.  Då har man dessutom en bättre överblick inför flytten.

Mannen kom hem med lite fin regnbåge och röding som han fått på fluga så det blev god middag.
Efter den hängde jag med honom till fiskeklubbens ungdomsverksamhet som de dragit igång.
Killar och den enda tjejen är djupt koncentrerade när de sitter och binder sina flugor och idag fick några också göra skeddrag.
Jag totade ihop tre flugor... återstår att lära sej att få ut fluglinan mer än bara några meter i vattnet. :o)

En sväng på Elgiganten...

Publicerad 2011-03-12 15:03:21 i Allmänt,

... Bilia och IKEA blev det idag och eftersom det är så billigt att äta på det stora möbelvaruhuset så trängde vi oss in i restaurangen med alla andra människor som inte ville vara ute i solen.
(Till mitt försvar säger jag att det blåser småjävlar ute.)
God lax för 59 kr och fläskytterfilé för 49 är bra priser tycker jag så jag slängde med två chokladmoussar på brickan också för åtta kr styck.

På vägen ut köpte mannen en låda engelsk konfekt och det tror jag han gör bara för att han vet att han får ha den ifred.
Det enda jag äter är dessa... tror det fanns åtta stvcken med i kartongen.Jag hoppas de ska börja rea ut grejer snart på IKEA inför flytten till det nya stora varuhuset på västra sidan staden.
Hittade en praktisk bäddsoffa vilket vi lär behöva i vardagsrummet när vi flyttar.
Så måste vi köpa nytt kök till tvåan också men det reas nog inte. :o)

Vi hade tänkt gå på en lägenhetsvisning idag,  en trea i huset bredvid det vi ska bo i sedan men missade tiden.
Fast den är så dyr så banken tycker nog inte att jag ska köpa den.
Hittade en annan fin närmare sta´n med underbar inglasad balkong men läget var inte så bra... svårt det här med boende.

Varenda kväll...

Publicerad 2011-03-11 10:32:52 i Allmänt,

... denna vecka har det varit någon aktivitet så ikväll tänker jag sitta still hemma i soffan och glo!

I måndags var det zumba efter jobbet,  i tisdags var jag på en intressant föreläsning med Lisbeth Pipping.
Får ni chansen så gå och lyssna på henne!!

I onsdags var det Afro efter jobbet och igår efter långt möte gick vi på SKTF:s  årsmöte med trerätters middag, gott vin (som man fick köpa för 30 kr glaset) och lite rolig underhållning.

Nu har jag just fikat... gott fredagsfika som kollega M bjöd på... är så mätt så jag skulle behöva vila men det går ju inte.Ute skiner solen från blå himmel så man får gå ut på lunchen och klarna hjärnan.

Så kan det gå!

Publicerad 2011-03-09 10:28:03 i Allmänt,

Igår kväll diskuterade jag och min fru det ena och det andra…
Efter en stund kom vi på ämnet gällande dödshjälp.

Jag sade till min fru att om det någon gång skulle hända mig något så
tillåt inte att jag liggandes får föda från en flaska, att hon bara ska
stänga av alla apparater som håller mig vid liv……

Då reste sig min fru, stängde av TV:n, kopplade ur datorn och hällde ut min öl i vasken.

Kvinnor är snabba på att ta livsviktiga beslut!

Jippie jag blir rik!

Publicerad 2011-03-08 21:29:56 i Allmänt,

Jag fick minsann ett fint handskrivet kuvert från en advokatfirma i Spanien med ett långt välformulerat brev på engelska som jag stavade mej igenom.
Tänk att just jag hade en rik släkting som efterlämnar 7,5 miljoner euro!!

Tur att man har lite substans mellan öronen och inte går på sånt här... googlade på advokatfirman Oscara & Javier Asociada och hittar lite inlägg om att det är fler än jag som har rika släktingar. :o)

Vallby friluftsmuseum...

Publicerad 2011-03-06 21:52:13 i Allmänt,

... är en oas här i Västerås och idag knallade vi ner dit i solen.
Vi bor bara några hundra meter därifrån så det var ingen motionsrunda direkt men i alla fall frisk luft.Mycket ved ligger det här.Den extremt stora Linderödsgalten var vaken och grumsade på.Fåren låg och jäste i solen, speciellt den vita i mitten... det var nästan skrattretande att se hur hon/han låg och bligade i solskenet.

Så mötte vi familjen P...  lite underligt för jag tänkte på dem när vi gick in genom porten och så vips kom dom gående.
Linda och jag jobbade ihop på baden men nu är vi båda på andra arbetslplatser men vi har inte helt tappat kontakten tack och lov.
Hoppas dom har tid att komma till stugan någon helg i sommar... hoppas förresten att vi har tid att vara där... vi måste ju upp till Norge igen och bröderna vill ha hjälp med gården i norra Finland och sommaren är som bekant kort.

Jaja... det blir som det blir!

En lördagkväll...

Publicerad 2011-03-06 11:42:10 i Allmänt,

... finns inget att se på någon av våra 16 TV-kanaler så mannen kläckte den eminenta idén att vi skulle knalla ner på staden och ta en bärs!

Sagt och gjort och vi inmundiga två öl för hans del och två glas vitt för min del på Bishop´s.
Vi hann dessutom därifrån innan stället blev knökfullt!

Idag skiner sol lika vackert som igår men fördelen med denna dag är att trädtopparna är stilla så stormen från igår verkar ha bedarrat.
Måste nog röja lite på balkongen!

Vinst...

Publicerad 2011-03-04 18:35:47 i Allmänt,

... blev det i vinlotteriet igår och jag fick själv ta den flaskan jag köpt, ett rött vin jag aldrig testat.Får se om vi knäcker den ikväll eller om vi sover i soffan...  det har varit en rätt intensiv dag på jobbet så hjärnan behöver vila. :o)

För övrigt har jag kommit igång med gåendet igen... gick över till dotter J och hem igårkväll och till jobbet imorse, skönt att vara på banan igen.
Mina planer att vara något lite lättare på femtioårsdagen kommer inte att funka men kanske beach-11?

*** ***** ***

Dotter J har tragglat med ortopeden hela dagen i telefon... är man inte skötsam drogfri svenska blir man rejält särbehandlad börjar jag förstå.
Ingen kallelse till operation och definitivt inga värktabletter... suck.
Fram på sen eftermiddag fick hon reda på att operationen som skulle ske denna vecka blir först 30 mars!?
Handen är svullen och blå... jag undrar var dom där stiften sitter egentligen...

Blev lite bestört när jag hörde på nyheterna i morse att en av mina favoritkomiker ramlat ihop på scenen och avled, endast 61 år gammal.
Lasse Eriksson...  så trist... R I P.

Det kliar...

Publicerad 2011-03-03 22:02:13 i Allmänt,... i tandköttet på Olle...  och det kliar i fingrarna på mej att börja röja i mitt hobbyrum.
Tänk om det helt plötsligt ringer folk och ska komma och titta på lägenheten!
URK... då måste de två mindre sovrummen verkligen städas.

För den delen så måste jag nog ändå ha lite ordning eftersom två av bröderna har annonserat ankomst till födelsedagen om några veckor och då måste man visa upp sin bästa välordnade sida. :o)
Men just nu finns inte ork... kanske i helgen för på kvällarna är det inte tal om att ta tag i sådana projekt.
Tror jag måste köpa vitaminer för att mota denna trötthet...

Men imorgon är det fredag och veckan gick fort eftersom jag bara jobbade fyra dagar.
Herregud så skönt med två sovmorgnar!!

Äntligen träning igen!

Publicerad 2011-03-02 19:22:26 i Allmänt,

Har helt tappat fart vad gäller träning och kost de sista två-tre veckorna,  men idag kom jag igång med afron igen i alla fall, skönt!
Ska börja gå till jobbet igen också,  nu får det vara slut med latfasonerna minsann.

Var över till dotter J med hennes bankdosa och den handen såg inte fin ut,  svullen och eländig.
Konstigt nog har hon inte fått kallelse till operation ännu, det skulle ju ske denna vecka!?
Hon får ringa och bråka med dem imorgon...

Nu är det dusch och soffhäng!

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela