TyraTok

Livet är ett äventyr!

Vallby friluftsmuseum...

Publicerad 2011-03-06 21:52:13 i Allmänt,

... är en oas här i Västerås och idag knallade vi ner dit i solen.
Vi bor bara några hundra meter därifrån så det var ingen motionsrunda direkt men i alla fall frisk luft.



Mycket ved ligger det här.



Den extremt stora Linderödsgalten var vaken och grumsade på.



Fåren låg och jäste i solen, speciellt den vita i mitten... det var nästan skrattretande att se hur hon/han låg och bligade i solskenet.

Så mötte vi familjen P...  lite underligt för jag tänkte på dem när vi gick in genom porten och så vips kom dom gående.
Linda och jag jobbade ihop på baden men nu är vi båda på andra arbetslplatser men vi har inte helt tappat kontakten tack och lov.
Hoppas dom har tid att komma till stugan någon helg i sommar... hoppas förresten att vi har tid att vara där... vi måste ju upp till Norge igen och bröderna vill ha hjälp med gården i norra Finland och sommaren är som bekant kort.

Jaja... det blir som det blir!

Kommentarer

Postat av: Britt

Publicerad 2011-03-06 22:53:01

Märkligt nog var aldrig jag och Mannen dit när jag hälsade på i Västerås. Vi tänkte åka en gång...men vädret satte stopp för det och sen blev det inte. Vi var väl så fokuserade på att möblera upp lägenheten. Såg mest IKEA.



Vallby påminner om Hägnan som vi har i Gammelstad, utanför Luleå.

Postat av: Linda P

Publicerad 2011-03-07 20:45:09

Fina bilder! Det var kul att ses... De vore sååå kul att få till en träff i sommar! Vi försöker =)

Postat av: Inga Magnusson

Publicerad 2011-03-08 07:20:58

Du ruskade i Västerås, men jag undrar om jag inte beställde byrån från Köping ändå. Skit detsamma, den är på plats och den är perfekt för sitt ändamål. Jag har inte lyckats fylla alla lådorna än, de sväljer undan massor av underkläder och annat löst.



Tänkte på Dig när vi passerade Västerås, på väg från Stockholm i söndags. Sen såg vi skyltarna om Vallby. Jag minns att det var ett av de ställen som min uppväxtfamilj åkte på utflykt till när jag bodde hemma i Hallsberg. Mina föräldrar var intresserade av djur och växter så vi åkte till alla djurparker mellansverige och till platser med mycket blommor, typ Rottneros och Mårbacka. Vallby måste alltså ha funnits väldigt länge, jag är ju himla gammal numera. ;-)

Postat av: Inga Magnusson

Publicerad 2011-03-08 11:12:37

Nja, det var nog inte 1921, men i alla fall så där slutet femtiotal, början sextiotal! Det var inte så himla stort då. Vet inte hur mina föräldrar lyckades få reda på just Vallby, ingen annan i mina hemtrakter hade hört talas om det. Men det var en positiv upplevelse i alla fall. Många år senare var vi i Västerås på en bra skola för handikappade barn och gjorde ett specialarbete om det. Minns inte vad det hette, det var multihandikappade barn där tror jag. Och vi bodde hos en snäll studiekollega i något av de stora höghusen, då nybyggda, med balkong som jag aldrig vågade gå ut på. Kollegan hette nåt på Gösta Lind...? Västerås är helt ok faktiskt! ;-))

Postat av: paula i pörtet

Publicerad 2011-03-08 16:53:41

Du får ta o klona dig i två så du hinner med allt i sommar, då får du säkert också dubbel semester. Det där stället med grisarna måste jag besöka vid tillfälle, älskar gårdar med djur, helst med Skansen-stuket.

Här grymtas det nog lite när min loppisnerv börjar klia, maken är inte översigförtjust, men han är ganska tålmodig, hihi

Kram

Postat av: Anne

Publicerad 2011-03-08 19:31:25

Dit har jag gått i alla tider; med päronen (många barndomsfoton därifrån), söndagsskoleavslutningar, bara-ha-någonstans-att-gå, utflykter med barnen när vi bodde i Enköping. Det är en speciell plats.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela