TyraTok

Livet är ett äventyr!

En egen pool...

Publicerad 2013-05-29 23:24:44 i Allmänt,

 
... skulle jag vilja ha i trädgården men det är bara Sherry som har den lyxen.
Kom på att det kanske kunde vara kul för en svart hund att kunna svalka av sej ute på tomten så jag köpte en pool för 49 kr på Ullared.
 
Inte sjutton vill hon bada inte... vi försökte locka i henne genom att lägga alla hennes grejer i den... hon går bara runt den och väntar på att något ska flyta ut mot kanten så hon kan fånga upp det.
 

Ullared - here we come!

Publicerad 2013-05-27 16:03:53 i Allmänt,

Sa jag och gamla kollegorna N och C och nuvarande kollegan C... oj, nu blev det rörigt!  ;)
(Vill ju inte skriva ut namn här så vi säger C1 och C2.)
 
N och jag har ganska länge lagt undan pengar till en resa men inte kommit iväg av olika anledningar men så kom hon på att vi skulle ta en Ullaredare och C1 ville med.
Berättade här på mitt "nya" jobb och då undrade C2 om hon fick haka på och fyra får man plats i bil och även i motellrummet jag bokat så det var ju självklart.
C2 är dessutom van att åka dit och det kan vara bra att ha en ringräv med sej. :)
Jag har bara varit där en gång förut och C1 för ca 20 år sedan.
 
Mannen fick montera på boxen och tömma sin bil på allt skrot för det är en diesel och mest ekonomisk att köra och halv sex på tisdagmorgonen rullade jag sömnig ut från byn för att plocka upp två av dem i staden och C1 utanför staden.
Det var fina vägar ner och lugnt med trafik men några mil innan vi kom fram tappade vi bort oss lite... stannade på en mack för kisspaus och fråga efter vägen.
Trodde vi skulle få kissa i smörjgropen för det var så litet men icke, de hade en skaplig toa och killen i kassan hade nog mött många vilsna tanter för han hade gjort en egen karta som han delade ut till oss.
 
 
Skapligt detaljerad men på något vis missade vi någonting...  fick stanna vid en tomatodling och fråga igen och till slut svängde vi in på den enorma parkeringen och fick i oss lite lunch på den IKEA-liknande restaurangen inne på Ge-Kås.  God mat vill jag påpeka!
Hittade den här legomodellen på det planet... häftigt!
 
 
Så började shoppingen och mina tre camrados tog varsin kundvagn.  Jag tog en korg som jag ställde under en vagn,  hade ingen shoppinglista och inga planer mer än trosor och rengöringsdukar till glasögon. :)
Strax efter tre gick jag ut för att checka in på motellet och det visade sej att jag var tvungen att hämta bilen och åka ner till campingen för att göra det... lite tradigt men det gick snabbt när jag väl var där.
Fick passerkort och till bom och dörr och kunde lasta in min packning, ställa det viktiga vinet i kylen innan jag gick tillbaks in och letade rätt på de handlande vars vagnar hade fyllts upp rejält.
 
 
Slutnotan för dagen gick på 700 kr för min del... hmmm... alltså inte bara trosor inte.
Men jag låg i lä tack och lov! :)
När vi skulle ut spöregnade det men vi fick käcka gula regncapes och hade bara ca 100 meter att rulla vagnarna till motellet,  så himla praktiskt!
Vi bäddade iordning, tog ett glas vin och packade upp våra fynd innan vi gick de 25 stegen över till Harry´s för att äta lite kvällsmat och de hade grillbuffé.
På morgonen, efter en natts god sömn för oss alla tre i de sköna sängarna käkade vi en god  frukostbuffé på Harry´s innan det var dags att shoppa loss igen.
Vi körde varuhusrace, 1100 kr denna gång och sedan städade vi ur stugan och packade bilen innan vi gick loss på outlet-butikerna runt omkring.
 
 
Lite kinabuffé efter den vändan satt fint och sedan packade vi in oss och styrde kosan uppåt landet igen.
En jättekul tripp som inte alls blev dyr.
Räknade soppa för 300 kr/person och boende blev 160 kr/person, fullt överkomligt och skoj hade vi!
Bestämde på stående fot att detta gör vi om nästa år!

VM-guld, VM-guld...

Publicerad 2013-05-20 23:17:25 i Allmänt,

VM-guuuuuuld fick man då uppleva i Globen.
 
Jag vaknade med så ont i halsen på lördagmorgonen, öronvärken jag hade haft någon vecka verkade ha trillat en trappa ner och jag kände lite panik över att bli sjuk inför hockey-finalen... men jag trotsade ondan och den försvann under dagen.  Kanske var det gräsklippningen som motade bort det. :)
 
På söndagförmiddagen fick jag panik för att jag inte fick tag i sonen som lovat att skjutsa oss till tåget och sedan ta hand om hunden det dygnet vi skulle tillbringa i kungliga hufvudstaden.
Mobilen var avstängd och på fejan fanns han inte...  11.40-tåget var inte att tänka på att hinna med... cheeez vad nervös jag blev.
Strax efter tolv ringde han, mobilen hade varit urladdad och han hade glömt att han skulle skjutsa oss!
GLÖMT!
Ömma moders största tävlingsvinst någonsin!! :)
 
Nå, han kom hem och vi hann med 13.40-tåget och resan var ju betald så det var bara att lösa in presentkortet och få ut tågbiljetter.
Vi tog oss ett glas vitt på tåget för att fira att vi kom iväg,  hörde i vagnen att det var fler som skulle på finalen.
 
 
Tog en promenad upp till Humlegårdsgatan där vi skulle bo på Scandic Anglais.
Var lite nojig att det inte skulle finnas någon bokning men det var inget att oroa sej för, vi checkade in lätt som en plätt och rummet var helt OK.
 
Denna snygga älg mötte oss i foajén!
 
Snabb dusch och ombyte innan vi gick till Gamla stan för att äta och förhoppningsvis hitta en pub med TV men icke.  På O´Leary´s var det bara fotboll så vi tog en taxi till Globen och där fanns en storbilds-TV så jag fick se bronsmatchen,  dessutom med ett stort gäng glada finnar.
De var inte speciellt besvikna över att förlora utan stämningen var hur bra som helst mellan alla nationaliteter där, men finnarna gick och köpte rödvita hattar inför finalen. :)
 
 
Jag köpte snygga brillor istället och varsin svensk kepa till finalmatchen.
 
Vi hade våra platser på rad 20 och jag det var så mäktig stämning i Globen, fullsatt förstås!
 
 
Så spännande match, och så häftigt när Sverige vann!
 
 
Efter matchen tog vi taxi till Sergelfontänen det firandet redan var i full gång!
Synd att det inte var vatten i den bara.
 
 
Vi avslutade med att köpa Mackedonken-mat,  satt på Hötorget för oss själva och åt innan vi knallade till hotellet och sov som stockar till åtta i morse.
Trodde inte det skulle bli någon sömn för allt tutande men det lugnade ner sej.
 
Slog på TV:n och såg oss i vimlet dom visade på TV4-nyheterna från Sergels torg. :)
God hotellfrulle som vanligt,  vi åt sakta och länge innan vi checkade ut, tog en promenad på Drottninggatan tills det var dags att ta tåget hem.
Det var den häftigaste vinsten jag fått någonsin! :)
 

Tittade till...

Publicerad 2013-05-20 22:49:07 i Allmänt,

... stugan i lördags,  exmaken sms:ade sent i fredagskväll att han tänkte åka upp för att sätta upp studsmattan och jag blev lite sugen på att haka på.
Mannen skulle städa med fiskeklubben så jag tog Sherry med mej och åkte upp.
Underbart att vara där och se vårblommorna så när jag klippte gräset blev det fina vita fläckar kvar av vitsippor i gräsmattan. :)
Du gör som gamle svärfar, påminde mej exet,  han körde runt alla gullvivor när han klippte gräset.
 
 
Sherry var nöjd att småkottarna var där och lekte med henne.
 
 
Lilla T i väntans tider!
 

Vårfest...

Publicerad 2013-05-17 11:27:54 i Allmänt,

... har vi varje år på jobbet och vi turas om att ordna den.
 
Förra året var jag med i planeringsgruppen för att jag och två andra var sist anställda och i år hamnade jag i gruppen igen för jag hade lovat kollegorna som var nyfikna på huset en fest,  och planeringsgruppen behövde ett ställe att ha vårfesten på.
 
Vi har klurat några veckor och i förrgår handlade kollega U och jag allt som skulle fixas till grillbuffén.
U hade dessutom köpt mycket gott vin under sin semester i Frankrike. :)
På förmiddagen packade kollega A och jag McDonaldskassar med färdkost till damerna, A hade fixat muggar, mugghållare, påsar och ballonger och vi fyllde muggarna med rosévin och packade ner med snacks och sugrör.
 
Festkommittén åkte med 14.15-tåget hem till mej och de andra skulle ta 16.15-tåget med sina attiraljer.
 
 
Med i påsarna fanns kuvert med pusselbitar som bildade en karta med vägen från stationen hem till mej.
 
 
Vi hade verkligen tur med vädret och hade dukat för tolv personer på altanen!
 
 
Alla hade med egen grillmat men de fick göra potatissallad, pastasallad, grönsaksspett och tävla lite mellan varven med bland annat bowling på Wii-spelet.
 
 
Under varje tallrik hade kollega U tejpat ett uppdrag och vi fick mycket sång, skratt och kramar!
Grannarna funderade nog vad vi pysslade med. :)
 
Vid 21.30-tiden flyttade vi oss inåt för kaffe, efterrätt och prisutdelning i form av meloner, ananas, avocados och auberginer, uppskattade priser.
Vid 23-tiden hade det sista gänget blivit upphämtade av sin chaffis och huset var tomt.
Tror jag somnade innan huvudet landade på kudden och lite skallenbank hade jag allt i morse.
Det gäspas lite här och där i rummen men alla är på plats idag i alla fall. :)
 

Uppmärksamhet kan löna sej...

Publicerad 2013-05-12 11:38:41 i Allmänt,

...  det fick jag bevis för i onsdags! :)
 
Kom knallande i den långa korridoren som går tvärs igenom stadshuset på morgonen och när jag närmar mej vår korridor ser jag en tjej fnula runt i buskarna strax utanför vår ingång.
Grå sweatshirtoverall men med en fin axelväska... såg lite udda ut just den kombon så jag stannade till och tittade på henne. Hon böjde sej och kollade, såg ut att leta efter något och kollade sej omkring samtidigt så min hjärna satte ju spinn direktt...  är det en knarkaffär... ligger det ett skadat djur under buskarna...  ja, jag spånade på vilt i fantasin men när hon lommade iväg gick jag in på mitt rum och glömde hela grejen.
 
På lunchen när vi var på väg tillbaks efter lite libanesisk god mat kom jag på det igen,  berättade för kollega A och vi började kolla som tjejen hade gjort... böjde oss och tyckte nog vi såg någon slags box under en buske längre in i planteringen... hmmm...  vi struttade in och A kände på den... det var en iskub!?
Fram med den och kollade... i den låg en slags skylt ingjuten...
 
 
VI läste texten och insåg att det var en tävling... så vi fotade, puttade in kuben under busken igen och gick upp till oss.
Skyndade mej att ladda upp bilden och såg på FB att jag var först av oss tre som fotade vilket var kravet för att kunna vinna.  Men ingenstans såg man om någon annan laddat upp före mej... men klockan två skulle ledtrådar börja visas på Niveas tävlingssight  så det var nog ganska osannolikt att någon sett den för den låg väl dold.
Efter ett tag kläckte A idén att vi skulle avlägsna blocket så ingen annan kunde hitta det.
Sagt och gjort... vi släpade upp det och la i diskhon i grovköket,  utanför gick en kille med Ipad och letade... men det var ju redan för sent för min bild låg uppe sen en timme. :)
 
 
Vi slog sönder den så jag fick skylten och sedan tog jag helg... klockan 18.00 skulle vinnaren meddelas...  hängde på FB men såg inget... nervöst.
Då skickade A mess att jag vann, mitt namn låg på tävlingssighten!
Tjohooooo!!
Biljetter till VM-finalen i hockey med resa och hotellövernattning!!
 
Nu är det lite synd att det är i Globen men bra ändå för vi har ju hunden att tänka på, då är det inte läge att flyga långt bort.
Och jag är en av de få som inte satt min fot i Globen så bara det ska bli skoj.
För att inte tala om hotellfrulle! :)
 
Det ultimata vore ju om Finland kommer i final...  hade syrran varit i livet hade jag tagit med henne för vi kunde prata oss igenom en hel hockeymatch mellan Sverige och Finland i telefon när hon levde, lika nördiga båda två.
 
Nu får mannen följa med istället trots att han inte var så imponerad över min vinst från början till mitt förtret.
Hans stora aber var att vi har ju Sherry att tänka på, haha,  men snälla grannar erbjöd sej att hon kunde vara hos dem om vi inte fick tag i annan vakt. :)

Påtarhelg...

Publicerad 2013-05-06 16:13:11 i Allmänt,

... har det varit och vi har kommit en bra bit på röjning av vår trädgård som gud glömde...
...eller snarare mannen som bodde där innan glömde. :o)
 
Jag har hämtat syrénskott och hallonskott hos H och planterat där den stora massiva väggen av stora granar stod.
Nu är det lite för tomt där.
I lördags grävde jag bort taggbuskar som en gammal ägarinna av huset planeterat.
Hon hette Selma och var inte förtjust i varken barn eller djur så dessa buskar sattes väl dit för att hindra sådana varelser att beträda hennes trädgård.
Enligt en granne odlade hon bin och när de drunknade i hans fågelbad som han inte ville flytta längre in på tomten,  kastade hon över rens från strömming inlindat i tidningspapper för att markera sitt ogillande.
Även andra grannar fick dessa delikata paket tydligen när de gjorde något som inte föll Selma på läppen.
 
På söndag morgon vaknade jag med jordens huvudvärk,  nacke och axlar sa bestämt ifrån att idag skulle det inte grävas så jag softade med frukost i solen på lilla nya altanen och lät tvätt- och diskmaskiner göra jobbet åt mej.
Så fick Sherry finbesök av jämnåriga Buddha och jag fick fika med Buddhas matte. :)
 
 
Hon var så glad!
Tycker det är lite trist att bara lufsa runt på tomten och hålla koll på grannar och katter.
Hon är väldigt duktig för hon går inte från tomten fast det går hundar förbi utanför staketet så det känns som vi snart kan ta ner hundgården.
 
På kvällningen gick vi över till H och E för en grilkväll i solen, underbart väder när blåsten avtog och Sherry fick återigen springa, denna gång med treåriga L.
Gissa om hon var slut efter denna dag! :)
 
 
Snarkade så tungspetsen vibrerade i soffan. :)
 
 

Fiskepremär...

Publicerad 2013-05-03 19:06:00 i Allmänt,

... hade vi vid vår klubbs lilla fiskesjö den första maj och vi hade ju toktur med vädret!!
 
Mannen åkte dit i ottan... jag vaknade väldigt sent efter att ha somnat om... vaknade för tidigt med jordens skallebank efter att ha suttit och sippat rödtjut med Ö och K till långt in på natten kvällen innan.
 
Vid ett-tiden var jag och Sherry där i alla fall och jag var lite nyfiken på om vi har en badhund eller inte...
 
Vill vill vill ut till pinnen... jorå... balanserande på stenar...  jojo... ingen badanka här inte!
 
Men så kom mannen och han är lite mer burdus än mej och mycket duktigare på att peppa så... vips!
 
 
Men man ser på kroppspråket att det inte är det naturliga glada hundbadet inte, haha men hon sprang i alla fall ut flera gånger och hämtade pinnen.
 
Underbar arbetsvecka med en ledig dag mitt i... så borde det vara heeeela tiden!
Och det gick ju så fort att komma fram till den efterlängtade fredagen!
Ska ägna helgen åt städning både ute och inne, nästa helg kommer finbesök från Norge så då måste jag ha lite ordning. :)
Nu tar jag ett glas rött och inväntar städlusten.
Trevlig helg!

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela