TyraTok

Livet är ett äventyr!

Tänk vad mycket som händer...

Publicerad 2015-02-12 20:22:21 i Allmänt,

... i vårt samhälle och på gott och ont får vi reda på alla möjliga vinklar av allt på olika medier.
 
Ta till exempel filmen på den lilla grabben som blev jäkligt illa behandlad av en vakt som visades på nyheterna.
På FB började genast spridas hur grabbarna hade uppträtt innan mot folk och det skulle tydligen försvara vaktens agerande!
Men tror dom att barn föds elaka??
Hur jävla dum får man vara!?
Vem tusan vet vad den grabben gått igenom i sin flykt...  nu hörde jag på nyheterna i bilen hem att pojkarna är borta och troligen letar efter en storebror som de skilts ifrån,  så tragiskt.
Nu kan jag ju inte säga att det är sant men hur som helst så har de inte glidit fram på en räkmacka i sina unga liv är jag övertygad om.
 
Vi har det förbannat bra i det här landet men kan inte ens följa FN:s barnkonvention i många fall.

Min namne...

Publicerad 2015-02-08 23:01:40 i Allmänt,

... Arja var i byn häromkvällen och sjöng.
 
Tänkte först att jag skulle gå men kände ingen som skulle dit tyvärr...   då ringde Aila, en väldigt trevlig släkting som jag mött via FB  som en räddarinna i nöden och undrade om vi skulle gå och se uppträdandet.
Jag ringde till bibblan och  bokade biljetter,  vilka för övrigt var väldigt billiga, hundra kronor får man inte mycket för i vanliga fall.
 A kom farande i sin lilla gråa bil och vii tog lite kaffe och macka här hemma innan vi gick de tvåhundra metrarna ner till Folkets Hus.
 
Det var fullsmockat i foajén och folk stod också och väntade på eventuellt överblivna biljetter!
Först klev en blek, blond kille ut på scenen och jag trodde han skulle rätta till något stativ eller så men det var hennes pianist Petri.
Sen kom ladyn själv ut och hon är väldigt snygg med en enorm utstrålning må jag säga.
 

Fördelen med ett litet ställe är att man är nära scenen, ja nu satte vi oss på första raden så vi var verkligen nära.
Första delen blev en känslomässig berg-och-dal-bana för hon spelade några klassiska finska låtar som var  syrrans favoritlåtar och därefter följde en Edith Piaf-låt, som var min nu döda brors stora idol.
Bara att höra den där finländska brytningen och hennes beskrivningar av sin uppväxt, bastubad och Finland i största allmänhet satte igång mycket tankar.
 
 
Ser man ut så här när man är i sjuttio år ung ska man vara riktigt nöjd!
Dessutom utrustad med en rejäl portion humor så mellansnacket och berättelserna blev jättebra och när hon började sjunga lite Theodorakis spann det loss rejält i salen. :)
Hon sjöng också en sång som hette Min ensamhet som var så väldigt jäkla fin  så jag blev tvungen att köpa hennes CD efteråt.
 
Kunde inte låta bli att säga Arja när Arja frågade vem hon skulle skriva att CD:n var till, haha.
Jag hette Arja som liten men när jag kom till min moster här i Sverige ville de byta namn på mej och började kalla mej för mitt andra namn, Riitta, ett namn som jag verkligen hatade.
 

Jag älskar ju först och främst hårdrock men är nog allätare inom musik, det ena behöver inte utesluta det andra tycker jag.
Gillar skarpt den nya programserien Lyckliga gatan där man sammanför de mest udda artister för att tolka varandras låtar, där ju också Arja var med.
Så fick jag mej alltså också en dos med finsk, svensk och grekisk musik och det var en riktigt bra torsdagkväll.
Fina tulplaner fick jag av A också! :)

Varför...

Publicerad 2015-02-02 10:20:43 i Allmänt,

... går helgerna så fort och vardagarna masar sej fram?
Kan någon svara på det? Va, vaa, vaaa??
 
Den här helgen gick extra fort för den här tanten hamnade på lite förfest i fredags och sedan på AW i byhålans Folkets hus.  Hade en fantastiskt rolig kväll med mycket dans, som jag har saknat att dansa!!
 
Eftersom jag är just tant så var jag förstås otroligt seg och trött hela lördagen, inte bakis men ack så slö.
 Att jobba en heltidsvecka och sedan direkt ut på party på fredagkväll till kl 01.00 är tydligen inget jag pallar med längre, haha.
Nå,  jag hade ju ändå som vanligt inget viktigt för mej på lördagen trots att dotter J fyllde 31 för hon vill ha sitt "kalas" nästa helg och jag behövde inte heller vara hundvakt på kvällen som det var tänkt.
Mellan snöskottning och hundpromenader småsov jag i soffan så inget nyttigt hushållsarbete blev utfört, underbart!  
Nå, jag skärpte till mej på söndagen trots att jag låg vaken halva natten (förstås) och fick ner julgardiner i kök och hall, fick igång en diskmaskin och en tvättmaskin mellan hundrastning och snöskottning.
När jag kom hem från eftermiddagens promenad stod en vit skåpbil från Personstöd mitt  i korsningen utanför vårt garage och jag tyckte det var ett udda ställe att parkera på, chauffören satt och pratade i telefon.
När jag kommit innanför våra grindar hörde jag hur han gasade och gasade och förstod att han kört fast.
Jag såg också att det satt en person i rullstol i bilen och tänkte att jag måste kolla om jag kan göra något så jag släppte in hundarna och gick ner till bilen.
Chaffisen kom ur och muttrade surt att han ringt bärgare som skulle komma om trettio minuter men jag sa att vi säkert kunde få loss honom med hjälp av sand.
Den idén trodde han inte på men då tänkte jag att minsann, måste testa ialla fall.
Hämtade hinken och la sand framför alla hjul, sa åt honom att köra framåt när jag puttade på och han kom fram ca 20 cm. Då la jag sand bakom alla däck och bad honom backa när jag sköt på och vips var han loss.
Kände mej rätt snopen när han bara drog iväg utan ens en blick eller vinkning som tack...
 

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela