TyraTok

Livet är ett äventyr!

The Boda story part II

Publicerad 2008-08-04 23:05:32 i Allmänt,

Efter en god frukost som intogs på balkongen, efter att vi flyttat ut lite möbler dit så beslöt vi oss för att kolla in butikerna i lilla Boda och galleriet. Jag köpte rejäla grillbestick och lite annat plock på en outlet, fanns hur mycket Höganäs-keramik som helst men jag behöver ju inget sånt.
När jag kom till kassan och räknade med att det jag hade i korgen skulle gå på ca 150 kr blev det 54,50! Sånt gillar jag, butiker som ska upphöra! :o)

Sedan hamnade vi på en utställning av Kjell Engman, vilka fullkomligt underbara installationer!!



Häpnadsväckande vackert!
Fast det som är svart/gul-randigt är A!





Ja, det fanns förstås ännu fler men jag valde ut dessa just nu för att ni ska få ett hum om vad han gör.

Sedan åkte vi över till Öland och intog stranden direkt till höger nedanför bron.
Vattnet var jättevarmt och himlen knallblå så vi köpte underlägg och ett litet badlakan som A måste ha att skydda bröstet med. Tydligen får man inte sola det när man tagit bort en tumör...
A är verkligen en lättsam och rolig person, pedagogisk och ordningsam men sanslöst rolig samtidig.
Det blir aldrig tomt på samtalsämnen så dagen rann snabbt och när molnen tornade upp sej åkte vi upp till Borgholm, tog en fika och kollade runt i butikerna.
Jag hittade en vit/lila schal för 50 kr, annars tror jag det var lugnt på shoppingfronten för min del.
På kvällen gick vi till värdshuset och åt kroppkakor, A var skeptisk men även hon tyckte att dom var jättegoda.
Vi satt kvar och drack lite vin och pratade med invånarna som tog sej en öl och lärde känna Sigge, en så snygg blandrashund som tyvärr var livrädd för kvinnor.  (Fast han smälte för oss till slut)
Han hade inte blivit väl behandlad i sitt första hem av någon elak dam, varför skaffa djur om man inte vill ha dem egentligen?

På fredagen beslöt vi oss för att sola igen eftersom vädret höll i sej och vi frågade i värdshuset vart badet var. Vi hade bara sett en skylt vid stora vägen men ingen inne i själva samhället.
Det visade sej ligga 300 meter från vår lägenhet, ja, vad annars i och för sej, Boda har bara 200 invånare så ni förstår ju hur litet det var.



Det var nyligen iordninggjort med nya bryggor, sand och grillplats och vi var nästan ensamma där hela tiden, någon enstaka tysk familj var ner och tog ett dopp.
Efter det åkte vi upp till Kosta och kollade in deras butiker.
Hittade Ittala-vinglasen som syrran samlade på men som hennes sambo behöll, så jag köpte egna i turkost.
Servisen heter Verna, precis som syrran gjorde så jag har länge velat ha sådana glas.
A köpte ett jättefint litet glassmycke i en liten bod, och jag hittade en butik med pärlor så det blev lite handlande där.
På vägen tillbaks stannade vi vid olika glashyttor och tittade runt, så mycket snyggt det finns men man har ju inte den ekonomin att man kan köpa vad man vill.

Sedan for vi in till Nybro för att handla lite och käka igen men när vi kom runt hörnet mot thai-restaurangen såg vi drygingen sitta där så det blev tvärnit och vi kastade oss tillbaks.
Tog bilen och åkte runt till andra änden av gågatan och hittade en pizzeria som sålde pizzor i olika storlekar så man slapp betala för nåt man inte orkade äta.
En liten tonno var, och jättetrevlig service. Damen var till och med ut och la fina tabletter på det lilla runda bordet vi valde, helt perfekt!

På lördagen skulle det bli sämre väder så vi bestämde oss för att göra Kalmar.
Det småregnade när vi åkte dit och första stunden men då gick vi i ett köpcenter så det var ju inga problem. Hittade förstås ännu en butik med pärlor som jag var tvungen att handla i.



Sedan sprack det upp så vi strosade runt i centrum på gågatorna, tog en fika och sedan gick vi runt nere vid hamnen, såg deltagarna i triathlon-tävlingen svischa förbi på hoj.
Spejade efter M härifrån djuraffären som skulle heja på maken därnere men såg ingen av dem.
Hittade däremot den här snygga entrén, men jag tror inte det var ett badhus längre utan att folk bor där. Måste kännas roligt att komma hem när man bor så fint, det låg precis vid vattnet.



Eller så skulle man vilja bo så här mysigt!

När vi var på väg hem kom vi på att vi skulle kolla in slottet nu när vädret ändå blev så bra.



A var nyfiken på vad det var i sidotornen, jag var mer orolig att hon skulle ramla över kanten...

Det pågick en fäktningstävling på ena slottsvallen, vi mötte en tjej från Västerås till och med! Hon berättade att den hette Kalmar- renässansen, tänk vad mycket det är man inte vet.



Här skulle man ju också kunna bo, vakta slottet liksom!



Här en liten port i min storlek nästan. Man kände sej bra liten innanför den mastiga muren.
Sedan gick vi lite i slottsparken, det här trädet skulle man nästan kunna bo under tror jag.



När vi handlade på hemvägen köpte jag hårfärg, kom på att det var ju fiffigt att göra det när man hade någon som kunde lägga slingorna åt en så kanske man för en gångs skull kunde se lite skaplit ut på knoppen.

Fast innan vi gjorde den proceduren så käkade vi åter på värdshuset, denna gång åt vi vildsvins-isterband, himmelskt gott det med och så lite rött vin, mmmm!
Vi handlade lite korvar från deras köttbod också, jag köpte vildsvins-salami hem till mannen.
Sedan var det färgningsdags och det blev jättebra. A har ju gjort slingor på mej förr men det var många år sedan men takterna satt i.
Under tiden kollade vi på den hemska filmen om Magdalena-systrarna, nunnorna som tog hand om otuktiga flickor på Irland, hemskt att det baseras på en sann berättelse.
Hade lite svårt att sova efter det och det var ju inte så bra för vi skulle upp tidigt och packa och städa före hemfärd.

Men det gick, och vi hade ju inte stökat till något speciellt när det bara var vi två.
När vi checkade ut fick vi varsitt stort vykort av Boda Wärdshus och Bettan, denna underbara människa som verkade slita för fem dygnet runt skrev sitt mobilnummer ifall vi ville komma igen.
Det vill i alla fall jag, frågade om man får ta med hundar och det får man så nästa år åker vi nog ner dit.
Bettan tyckte att det hade varit så kul att vi varje kväll hade suttit och ätit eller bara tagit lite vin och snackat med invånarna.
Många rynkar på näsan åt dessa original, sa hon men inte ni.
Nehepp, för alla är människor i vår herres hage, sa vi innan vi for och det var nästan så jag ville krama om henne. Hon är en underbar personlighet, verkligen och hennes man Sune med för den delen men vi såg inte så mycket av honom.

Kl 10 hämtade vi upp en trött L, den ena av de andra tjejerna hade åkt hem en dag tidigare och den andra åkte med sina föräldrar som också  bott på värdshuset.
Bilfärden hem gick bra och även om det är jättekul att åka iväg så är det skönt att komma hem!
Krypa in nära bredvid mannen, som plockat kantareller åt mej dessutom,  innan man somnar i sin egen säng...

Men tack snälla A för fyra jätteroliga dagar och bjussande på resa och logi!
Nästa år ska L få en biljett till Peace & Love för då kan vi vara i min stuga så får jag ge igen lite.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela