TyraTok

Livet är ett äventyr!

Dagen som igår...

Publicerad 2010-11-11 11:16:13 i Allmänt,

... gick i etthundranittio!

Klockan åtta plingade kollega I på dörren och så pulsade vi gemensamt över den stora bron över Svartån ner till högskolan.
Jisses vad det hade snöat under kvällen och natten,  och fast det var plogat hade det drivit in snö över hela cykelbanan,  puuh!

Dagen inleddes med kaffe och god smörgås innan det hela drog igång,  konferens om Bemötande av varandra och andra,  anordnad av Västerås stad i samarbete med Eskilstuna kommun.

Första föreläsaren var sååå bra!
Claes Schmidt/Sara Lund,  skånsk transvestit med klara talanger till att bli stå-upp-komiker!
Intressanta och skrattfyllda timmar.
Här kan du läsa mer om honom.

Sedan hamnade vi på ett mindre intressant seminarium... det lät bättre än det var om vi säger så men vi stod ut den timmen och sedan var det lunch.
Många reste sej faktiskt mitt i anförandet och gick... men vi var för väluppfostrade för att göra det. :o)

Det fanns många alternativ att välja på i restaurangen Snabba Snigeln och jag åt en extremt god vegetarisk pizza.
Dotter J kikade förbi för att låna pengar till cig och sedan startade eftermiddagens seminarier och dagen avslutades med en föreläsning av journalisten Annika Larsson Laestadius, "Lisbeth Salander som export.

Intressant det med...  vilka kvinnobilder Sverige exporterat och hur det förändrats,  och det visade lite scener ur Millenium-filmen som jag då inte sett och inte tror jag i vill se heller efter det här.
Eller jo... jag ska nog se den... men den var himla mörk och dyster.

Jaja... sedan hade jag två timmar att slå ihjäl innan seansen för konferensen avslutades 40 min för tidigt... Annika L-L höll inte sin timme utan körde bara 40 minuter!
Kollega B och jag vandrade mot city och enades om att det var en bra idé att gå på Harry´s och ta ett glas vin!
Det blev två så jag var lagom varm när jag sammanstrålade med dotter D:s kompis F som tog dotter J:s plats för J hade feber och blev hemma i soffan.

Seansen var dock ingen höjdare... alldeles för flummigt och vagt så nu vet jag att det mediumet behöver jag inte tänka på mer,  en erfarenhet rikare.
Det kostade bara 110 kr så det var ingen förlust och det är ända alltid ganska spännande att lyssna men som sagt...  det får bli någon annanstans nästa gång.

Kommentarer

Postat av: Inga Magnusson

Publicerad 2010-11-11 17:55:58

Hmmm kvinnobilder utifrån Lisbet Salander kan man fundera på. För mig så är det självklart att Stieg beskriver män egentligen i alla rollerna i sina böcker. Kvinnorna uppför sig som män, lever som män, har manliga ideal och manlig självständighet. Rätt intressant att läsa boken o byta ut namnet Lisbet mot Olle istället, det funkar, men blir samtidigt inte så ovanligt.

Postat av: anne

Publicerad 2010-11-11 21:32:55

Vilken dag-jag hade gärna gått på några av de föreläsningar du beskriver, fast inte alla...Jag har också svårt att gå ut från föreläsningar som suger, speciellt om många andra gör det...

Postat av: Selma

Publicerad 2010-11-13 10:01:49

Jag fixar inte att resa mig och gå även om man ibland borde.

Postat av: Mia

Publicerad 2010-11-14 20:00:38

Alltid kul att lyssna till intressanta föreläsare.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela