TyraTok

Livet är ett äventyr!

Man blir så glad...

Publicerad 2011-06-21 09:12:37 i Allmänt,

... när dagens andra telefonsamtal på jobbet avslutas med att kunden tackar för ett fantastiskt trevligt bemötande och önskar mej en riktigt glad sommar! :o)

Dagens första var inte heller illa för det var gamla bad-kollegan Linda P som hade lite funderingar kring fritids.
Tänk att lille T är så stor att han börjar förskoleklass redan!

Kollade katt-läget i stugan igår och det verkar fungera bra, katterna är inne på nätterna och verkar hålla sams på sitt kollo ihop med dotter D:s Chabo.
Tequila ignorerar katterna totalt till deras stora lycka!



Det är tomt som attan men jag sover som en stock på nätterna när inte Olle och Lasse trängs om att ligga närmast mej och kurra,  herre gud, detta skulle kunna bli en vana! ;o)
Nejdå... jag hoppas att de inte protesterar hej vilt när de ska flytta hem igen...  kan bli ett himlans jamande men den dagen den sorgen.

Någon frågade om vi har en stor stuga... mja... näe... den är ca 70 kvm med två pyttesmå sovrum och ett större.
Kök och vardagsrum går ihop och så är det dusch, bastu och mulltoa.
Mina moster och hennes man (som jag växte upp hos) byggde den i början av 70-talet men ingen av dem hann egentligen utnyttja den när den var klar.
Min moster dog redan 1980 och hennes man 1983 och då först var den väl egentligen färdigbygg och jag ärvde den ihop med deras son, som jag ju alltså betraktar som min bror.
(Jag blev adopterad av dem i slutet av 70-talet när jag hade fyllt arton och kunde bestämma själv.)



Trångt som attan när det är mycket folk men planen är att bygga tak över altanen så man kan vara ute även om det regnar.
Vi brukar spänna upp en presenning över den om det regnar på midsommar för då är vi ju oftast många,  men är vädret bra är man utomhus hela dagarna i alla fall.

Imorgon eller på torsdag åker vi upp igen men jag tror vi sover i husbilen över midsommarhelgen för bror, dotter J med sambo och två katter plus eventuellt pojkväns syster med man kommer. :o)
Vet inte riktigt var vi ska stoppa alla människor men i bastun är det finurligt ordnat så man kan lyfta ner översta laven och lägga den bredvid den understa så med en madrass blir det en gästsäng.

Förr kunde vi låna syrrans hus som står tomt på tomten bredvid men nu är läget annorlunda för min systerson har gjort en rejäl dumhet och jag vill inte stöta ihop med honom... hoppas vi kan köpa loss huset från dem till nästa sommar.

Nähäpp, kanske ska man jobba lite också... ;o)

Kommentarer

Postat av: paula i pörtet

Publicerad 2011-06-21 11:17:45

Finns det hjärterum så finns det stjärterum! Huvudsaken är ju att alla är glada och kommer väl överens! Jag är ju enda barnet och har aldrig trängts med syskon eller släkt någonstans, också det en konstig känsla...

Visst passar det bra att grilla tonfisken, det blir kanon! Vi tyckte dock att det inte var värt att göra en glödbädd bara för två tonfiskbiffar som bara skulle springa över glöden ett par minuter!

Ha en riktigt skön och ljuvlig midsommar!/Kram

Postat av: Inga Magnusson

Publicerad 2011-06-22 08:06:21

Det låter trevligt att vid behov trängas lite! Åtminstone om alla är sams. Klokt med en sån lösning i bastun, men finländare har ju alltid varit lite smartare! Och varmt kan det ju bli också.

Postat av: Selma

Publicerad 2011-06-22 09:21:54

Det låter trångt men mysigt.

Postat av: swaxu

Publicerad 2011-06-22 17:16:07

hejhej!!

gå in på min blogg, du lär inte ångra dig! :)

jag uppdaterar 7-8 ggr OM DAGEN, allt för att underhålla er läsare! :D

http://swaxu.blogg.se

ha de bra!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela