TyraTok

Livet är ett äventyr!

Gamla saker försvinner...

Publicerad 2011-10-16 22:29:49 i Allmänt,

... sakta men säkert ur denna lägenhet.
Frysen som jag "ärvde" efter syrran drog ju sin sista blöta suck för några veckor sedan och idag fick mannen hjälp av sin son att bära ut den,  tack för det R2. :o)
I söndags var det åtta år sedan min syster dog...  skulle ha åkt till hennes grav i Vallentuna men då var vi kvar i Yxsjö så det får bli en annan helg.
Kommer aldrig att sluta sakna henne.<3

Igår körde vi vår gamla soffgrupp till min son R1 i Norrköping då vi köpte svärmors nyare soffa av svägerskan.
Jag vet att sonen hellre ville ha den men då hade han haft en avbetalningsplan om 8000 kr och eftersom han har ett mycket större vardagsrum än oss fick han vår stora supersköna, stora praktiska grupp gratis.
Men i morse ångrade jag det lite för det var inte alls lika mysigt att sätta sej ner  i den här nya soffan med kaffemuggen... hårt för att inte överdriva.
Men... det blev betydligt bättre plats i vårt vardagsrum med den här hörnsoffan,  och om vi flyttar och får större kan vi kanske göra ett byte. :o)



Sedan bilden togs har det kommit upp en tavla av dotter D på väggen och fler ska upp nu när halva vardagsrummet är i ordning.
Ett nytt vardagsrumsbord ska jag också hitta, helst lite högre, i björk och med en hylla under.
 Hoppas inte det är en utopi!

Nu när frysen är ute kan jag dessutom ta tag i ...
... eh...

... tapetsering av hallen skulle jag just skriva...  ni som inte är intresserade eller tror på övernaturliga saker kan sluta läsa nu.
Jag respekterar att man inte tror på övernaturliga händelser och jag vill ha samma respekt tillbaks.

Just när sitter här och skriver om min syster...   Olle ligger bakom mej i soffan och mannen sitter bredvid så blir det ett himla oljud i hallen och vi hör saker ramla.
Olle rusar dit, vilket han inte gör i vanliga fall vid ljud... både jag och mannen sitter kvar och stirrar på varandra men till slut måste jag gå och titta...hela påsen med saker jag samlat till återbruket har vält men inte åt sidan utan på högkant.

Nu är det ju så att jag kollade den två gånger tidgare ikväll så den inte skulle påverkas i sin stabilitet av att frysen flyttades så jag vet att den stod stadigt.

Tidigare när R2 satt här och fikade pratade vi just om andar för han har fått jobb på Skultuna mässingsbruk och där händer grejer. Jag berättade att det gör det här med, speciellt i hallen.
När min son bodde här ramlade hans stora spegel ner men hänganordningen var hel och skruven i väggen satt stenhårt kvar...
Jag har hört ljud nästan varje kväll från hallen och igår kväll nar Olle och jag softade i soffan hördes helt underliga ljud från linneskåpet och efter det sprang han bara och letade.

Ikväll när R2 var här låg Olle under bordet och jag såg honom gå förbi mej ut i hallen... det var bara det att Olle gick några sekunder senare!
 Han gick och satte sej och nosade så länge i skohyllan och vid dörrmattan där Lasse alltid låg...
Efter den händelsen var han helt konstig,  satt och stirrade högt och lågt helt stilla... jag vet inte jag...

Undrar om syrran och Lasse är i maskopi här nu! ;o)

Kommentarer

Postat av: Stattinskan

Publicerad 2011-10-17 10:16:45

Vet precis hur det är - jag har väldigt mycket "aktivitet" omkring mig och den verkar vara bunden till mig eftersom den följde med när jag flyttade

Gomorron

Postat av: åsa

Publicerad 2011-10-17 11:48:53

Det är med stor sannolikhet din syster som "visar" att hon är med dig, det tror åtminstone jag!

Ha dé!

Postat av: paula i pörtet

Publicerad 2011-10-17 19:04:13

Men huvaligen! Du som brukar gå på seans har du aldrig frågat vad som kan hålla på o hända i din lägenhet. Eller måste kanske ett medium komma hem till dej för att kunna känna av vad det är?

Dåligt uppdaterad på andarnas värld. Jag tycker dock att det är lite spooky.

Olle vänjer väl sig så småningom, men jag minns ju när vi har förlorat djur, hur de övriga letat och letat bra länge...

Kramiz

Postat av: Selma

Publicerad 2011-10-18 09:50:55

Jag vet inte ja. När det gäller djur och hur de ibland beter sig är det lätt att tro att det finns mer än vi ser.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela