TyraTok

Livet är ett äventyr!

Onekligen andades jag ut...

Publicerad 2011-10-12 10:17:26 i Allmänt,

... när vi rullade in på vår gata inatt vid halv ettsnåret inatt.
Då hade vi kört den mörka omvägen över byhåla för vi var tvungna att ställa släpet någonstans där det inte kunde bli stulet så det fick bli hos ägaren så länge.

Vägen hem gick bra men vi var bägge spända... man ville inte se en gul triangel tändas i instrumentpanelen.
Jag hatar ju dessutom att åka i mörker...  tur det finns Wordfeud i mobilen så jag får annat att tänka på än älgar som springer upp på vägen.

När vi hämtade bilen i Vilhelmina vid lunchtid igår hade de nollställt felminnet och konstaterat att det var en spridare som släppt trycket men de visste inte vilken.
De hade provkört bilen en stor runda,  inget hände och inget felmeddelande dök upp så det var bara att korsa fingrarna.  De hade i alla fall hällt i lite mojs i tanken så inte dieseln ska vara så torr,  vilket man alltid ska göra i dieselbilar, typ tvåtaktsolja.

Strax över åttahundra pix gick den här lilla historien på och vi kunde rulla de sju milen tillbaks till Yxsjö,  mannen i Ö:s Volvo och jag efter i min gamla Audi som dottern har nu.
För en gångs skull får jag väl vara glad att yngsta dottern väljer att bo så långt från oss för nu hade vi ju husrum! :o)
Visserligen ingick hotell i försäkringen men det hade inte varit så kul att sitta på ett hotellrum i Vilhelmina i tre dagar.
Nu fick jag ju kvalitetstid med min kreativa dotter istället och det var såååå bra.  De kan inte ta sej ner till oss i jul med alla hundar och katter så det blir första julen utan henne. :(

Tjugo över tre hade vi packat in allt i bilen och käkat lite sen lunch och vi började färden ner i landet. 
Jag hade gott kunnat stanna hos dottern på den mysiga gården men mannen ska ju jaga älg så han ville hem och har dessutom ett jobb att sköta när chefen är i USA.





Vi sov med hundarna i rummet bakom köket och mannen gick upp varje morgon för att elda i spisen,  koka kaffe och ta ut hundarna,  perfa!! :o)
D och A fick sej några sovmorgnar,  i vanliga fall måste de upp och ta ut valpen för att få henne rumsren.



Hon gillade verkligen sofforna vi hade med oss från Norge.
Gaia är en blandning mellan rottis,  dobermann och Alaska husky,  så charmig och klok så valpsuget satte in ordentligt igen.

Tequila röt ifrån rejält när hon vart för stissig runt henne så hon får fostran så det heter duga, haha.



Varje gång jag låg och gosade med Tequila kom Gaia avundsjukt farande som en orkan.

De har dessutom,  förutom sin egen svarta Chabo fått överta en till katt från A:a bror som hittade Günther vid en motorväg när han var liten.



Så gosig katt men han höll sej mest hos grannen,  var väl lite jobbigt med valpen skulle jag tro. :o)
Vi var också överbjudna till den snälle grannen L som var så bussig och hämtade oss i Vilhelmina sent i lördagskväll och hjälper D och A med allt möjligt i sitt nya hem.
Vilken pärla till karl!
Han körde förbi 1989 och stannade i den lilla byn och det ska nog de få bofasta som finns kvar vara tacksamma för. Han är än här och än där för att hjälpa alla och har dessutom renoverat sitt hus under åren så fint.
Visserligen är det långtifrån färdigt men det är ju så det ska vara med ett hem.

Nej... nu måste jag duscha och cykla till jobbet... skönt med extra lediga dagar men jag kan tänka att det finns lite att göra nu. :o)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela