TyraTok

Livet är ett äventyr!

Jodå...

Publicerad 2012-11-15 23:24:20 i Allmänt,

 
 
 
 
... jag gillar ju när det händer saker men igår hände det lite för mycket!
 
Svängde in på CityGross efter jobbet för att köpa en käck tunna till hundmaten.
Gillar ju egentligen inte alla dessa burkar med text på men tunnan var praktisk och prisvärd i plåt, 99 pix.
 
Kan nog bli en med den fåniga texten KATTMAT också. ;)
 
När jag körde ut på 66:an hemåt lyssnade jag på trafikradion som jag brukar för det är bra att veta vad som händer framför en... hörde just om en olycka i sta´n där jag susade fram i mörkret i 110 km/h.
Efter ca 1 mil fick jag helt plötsligt se att det rörde sej i mörkret framför bilen och jag stod på bromsen och svängde ut åt vänster medan jag bara skrek högt... FAN FAN FAN när jag insåg att det var en enorm älgtjur som klivit ut på vägen!
 
Förstod att jag skulle köra in i mitträcket så jag lyckades svänga och kränga tillbaks och stannde precis exakt framför benen på älgen som bara stod och stampade innan den vände och gick mot vägkanten.
Hela jag vibrerade och såg i backspegeln hur bilar närmade sej men de hade  nog sett hur min bil krängde för de saktade in och jag fick till slut på varningsblinkers och i med en växel så jag kunde börja rulla igen.
 
Gud så darrig jag var och så kom tårarna... tänkte en förvirrad tanke att jag skulle stanna och ringa trafikradion... kollade i backspegeln om någon annan verkade krocka...  kunde inte för mitt liv komma på numret så jag körde den sista milen hem sakta... kom hem störtgrårande... svor ve och förbannelse.
Så den manliga kommentaren om att bilen ju är helförsäkrad... men va faaaaan!
Tror alla karlar att dom är odödliga... jag kan ju fatta att om det varit någon sekund tidigare hade jag fått hela älgen över huven och in i bilen... jo tjena!
 
Tänkte igår att nu blir det tåg men imorse insåg jag att jag måste köra för annars kryper fegmasken bara inpå...  för ca 25 år sedan hände samma grej men jag hann se bakhasorna och älgen sprang in i sidan på bilen.
Tre barn i bilen i oktobermörkret men de hann tack och lov inte fatta vad som hände... men onekligen blev det ett dèja vu!
 
Har ju tänkt byta min Audi A4 combi mot en Golf men nu tvekar jag... ska inte ha en mindre bil.
Inte bra om man blir påkörd bakifrån igen eller om man stöter på fler långbenta djur.
Kanske ska köpa en stadsbuss?!
 
 

Kommentarer

Postat av: paula i pörtet

Publicerad 2012-11-16 11:35:55

Sitter och ryser när jag läser här...fy bubblan vad otäckt och vad duktig du är som ger dig sjutton på att inte bli feg! Rätt är det också, jag har gjort precis tvärtom, blev feg och slutade köra bil. En kompis här i byn krockade med en älg för tiotalet år sedan, hon har bestående men och kan bara jobba deltid pga whiplashskador. Du hade tur min vän/bamsekram

Postat av: åsa

Publicerad 2012-11-16 12:57:24

Vilken jäkla tur att du kunde stanna och att du inte körde in i mitträcket!
Finns inget otäckare än just den upplevelsen du var med om när det gäller bilkörning/åkning enligt mig, de är ju inte små precis älgarna!
Bra att du fortsätter köra bil, det är väldigt lätt att man blir rädd, men det är bara att "ta tjuren vid hornen" (ingen älgtjur då...)
Ha dé!/Kram

Postat av: Mia

Publicerad 2012-11-17 08:15:46

Instämmer med tidigare kommentarer. Tur att du hann väja för älgen. Trots att jag kört massor med mil varje år sedan jag tog körkort har jag aldrig råkat ut får något sådant. Det närmaste var att jag såg en älg stå mitt på vägen, byväg.... och bara tittade... Jag rullade fram litet sakta, stod nog inte mer än fem ifrån den och undrade hur länge den tänkte stå där... då lufsade den iväg in i skogen. De är väldigt stora på så nära håll, någon närkontakt vill jag inte ha.

Tur att allt gick så bra för dig och det är bra att köra igen snart...

Postat av: znogge

Publicerad 2012-11-18 17:02:50

Vilken tur att det gick bra men jag förstår att du blev chockad!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela