TyraTok

Livet är ett äventyr!

Jag vägrar...

Publicerad 2016-08-24 10:03:29 i Allmänt,

... att säga att sommaren är över och att hösten redan är här i slutet av augusti!
Jag vägrar!!
 
Tyckte mej se lite röda fält på väderkartan framemot helgen...  skulle väldigt gärna vilja att de började redan ikväll för vi ska gå på Louise Hoffstens konsert på Jazzens Museum i Strömsholm.
 Jag är ju den evige optimisten så för två veckor sedan var jag bombsäker på att augusti skulle vara solig och fin som den brukar,  så jag bokade bord ute. 
 
Kollade deras hemsida nu och såg att man i alla fall sitter under tak, tur det om regnet kommer, annars får väl den gamla beprövade klädregeln om väder och kläder gälla. 
Man kanske ska ta med en filt eller två också!
 (När ni läser det här har vi redan varit på spelningen och det gick bra att sitta ute trots lite regn och Louise gjorde en toppenspelning.)
 
Annars känns det som om jag hade tur med vädret under min korta semester som jag tog tidigare än vad jag brukar i och med byte av arbetsplats.
Så här dags brukar jag komma tillbaks till jobbet men nu har jag jobbat sedan 4 augusti och vädermässigt sett så har det inte gjort något. 
Juli var ovanligt bra och vi hade bra väder hela semestern måste jag nog säga.
 
Förste lediga dagen packade vi husbilen, hämtade upp exmakens fru och drog mot dotter i norr. Exet med barn hade åkt redan två dagar innan men vi som fortfarande jobbade fick släntra efter.
 
 
Det var första gången dotter D har haft bägge päronen på besök samtidigt sen de flyttade till gården, jätteskoj!
Några dagar senare anslöt sej bror från Västerås också för att hjälpa till och fixa till badrummet lite.
 
Första dagen blev dock lite traumatisk... vi stod och tittade på växthuset de ärvt av A:s mormor. A höll på med att sätta dit nya glasrutor där det fattades.
Så kommer Sherry ångande rakt igenom en ruta som var ny och glasklar och alltså inte syntes i princip!!
Cheeeez vad rädd jag blev, trodde hjärtat skulle stanna men hon backade, ruskade på sej och sprang iväg som om inget hänt. 
Mannen lockade till sej henne och såg att hon fått ett litet sår på nosen och ett lite större på ena framtassen men det var inga djupa sår och de läkte bra, men tänk vad illa det kunde gått... himmel!
 
Annars var det bra dagar, två av dagarna tillbringade vi på Åsele marknad och handlade sånt man behöver och sånt man inte behöver men vill ha ändå. 
Köpte som vanligt massor med kryddor, en ihopfällbar hink och en fin poncho bland annat.
 

Bailey njöt i fulla drag när hon hittade en badbalja här också. :)
Dotter D och jag strosade runt och kollade efter sommarsvamp, men hit till tjärnen som ligger på deras mark fick inte Bailey följa med för då hade vi väl aldrig fått upp henne ur vattnet.
 
 
Det känns alltid så vemodigt att åka därifrån, man vet att det dröjer innan man träffar dem igen och man saknar lugnet redan när man rullar ut på Lyckselevägen.
 
När vi åkte söderut stannade vi en natt i Strömsund där dom har en fin camping och på vägen bjöds man på hissnade vackra vyer med solnedgång.
 
 
Vårt mål var Mora för att åter igen träffa vänner från Norge och där stannade vi i två nätter.
 Mora är en mysig liten stad!
Vi återvände dit senare under semestern ned Sura-vänner när det var knökfullt i Rättvik under Classic Car Week.
 
Men innan dess hann vi ner till Öland en sväng och vi var tre husbilar som hade guldplats på den lilla udden.
Hundarna kunde bada hur mycket dom ville till Baileys stora glädje, Sherry gillade mest att fiska.
Hon smög på stenarna och lyckades faktiskt fånga en liten abborre!
 
 
Älskar den här ställplatsen där allt finns nära, fin strand, fiskebutiker där man kan handla nyfångad fisk och goda tillbehör och bra restauranger.
Och kvällsvyn ska man ju inte tala om!! 
Vi låg även i Borgholm någon natt eller två,  sedan började takluckan läcka in vatten när det regnade häftigt en natt så då var det bara att rulla hemåt.
Det har verkligen varit en bra sommar trots kort semester!
 

Kommentarer

Postat av: Paula

Publicerad 2016-09-02 19:15:34

Hej, jag tycker det lät som en bra semester, i lagom takt, med lagom många stopp, möten med familj och vänner, inte mycket som saknades. Fast, badade du aldrig? Såg inte en enda badnymf...
Kramen

Postat av: Inga Magnusson

Publicerad 2016-09-08 11:40:16

Vad ni har hunnit med under sommaren! Och vilka sträckor ni har tillryggalagt, från söder till norr och ner igen! Fint väder ser det ut att ha varit. Hoppas hösten också blir bra

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela