TyraTok

Livet är ett äventyr!

Det närmar sej...

Publicerad 2016-07-12 15:03:31 i Allmänt,

... det magiska ordet ... semester!!!
 
Hoppas på såna här dagar!
 
Bilden tagen för tre år sedan på Lökholmen utanför Strömstad.
 
Hela 20 lediga dagar i ett sträck... fast det hade ju varit skönt med 30 förstås.
Men det är smällar man får ta när man byter jobb under sommaren.
Just nu gör det inget att det är två arbetsdagar kvar för det åskar och regnar rejält utanför mitt kontorsfönster här i byhålan nummer två. 
Tur man hann ner till ICA och handla lite god skaldjurspaj till lunch innan det brakade lös.
 
I helgen var det Power Meet i Västerås och det mullrade både av bilar och åska men i det stora hela var vädret rätt bra.   Lillebror kom med polers från Helsingfors på fredagen, och jag hade hjälpt dem att hyra en lägenhet skapligt nära centrum. 
Mötte upp bror och hans kompis på eftermiddagen och guidade dem till rätt adress.
 
Bild från förra årets PM dock.
 
Senare på kvällen åkte vi in igen för mannen skulle köra fina Buicken i år igen.
 
Det blev som vanligt en kul kväll för oss i baksätet och den sedvanliga vilt-kebaben slank ner.
Tyvärr pajade kopplingen efter fyra timmars åkande,  och då hade vi inte ens kommit runt cruising-sträckan men det var bara att frakta Ö med yngsta dotter till campingen och vi andra tog oss till byhåla med bilen i alla fall.
På lördagen skulle vi ha grillfest för hela sällskapet men ett rejält regnoväder gjorde att sällskapet splittrades och det hade tagit fyra timmar att ta sej ut från fältet där alla aktiviteter pågår under PM så det blev bara min lillebror och hans chaffis plus min Västerås-brorsa som kom men desto mer mat åt oss.
 
Senare åkte vi in igen för att titta lite på cruisingen men vi blev inte så långvariga. 
En wirre fick mannen hos J och K som bor nära cruisingen innan vi åkte hemåt i natten igen, och jag körde för rättvisans skull. :)
Ja, vi var faktiskt in en sväng på torsdagskvällen också, innan fylla och avgaser fyller staden och flanerade runt.
 
Nu skedde ju ett rån så mycket pengar försvann och arrangören och skaparen hotar med att det inte ska bli något PM nästa år.   Västerås drar ju in massor av pengar på detta evenemang, i runda slängar 50 miljoner har jag läst så det återstår att se.  Tror dessutom att det är 40-årsjubileum nästa år så det vore ju synd.
 
Nå... nu ska jag snart packa ihop mej från detta lugna och stillsamma kommunhus.
Man får lite lepra när det är så lite att göra så jag ligger efter ca tre veckors jobb 14 timmar minus på flexen... bra jobbat va! :)
Men som chefen sa... det lär jag ta igen i höst när allt rullar igång och man ska försöka sätta sej in i alla rutiner.
 
Det är inte själva jobbet som är svårt att lära sej utan att lära sej att tänka om... på förra jobbet gjorde man delar av en process och här får man göra hela processen, precis som jag gjorde i början när jag tyckte jobbet var skojigt i Västerås.
 
 

Kommentarer

Postat av: Paula

Publicerad 2016-07-12 17:31:55

Tre veckor är inte fy skam...fast jämfört med mig så!
Men tjusningen försvinner ju också då man är ledig jämnt, fast det är jag ju egentligen inte. Fast nu på sommaren är aktiviteterna på snigelnivå, lite språkcafé o lite loppis, med mycket ledig tid mellan varven. Målar och läser, lufsar ute men tycker juli är jobbig med alla insekter och svettig blir jag i värmen. Hatar att svettas annat än i bastun! Ha det gott i sommarkvällen/Kram

Postat av: Inga Magnusson

Publicerad 2016-07-17 10:21:43

Bilträffar är kul och den hos er är ju så stor, så många deltagare och jättepublik. Vi har av en slump varit där en gång för länge sedan, massor av kul bilar och olika ekipage, inte minst husvagnar av modell äldre.
Ha en bra dag!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela