TyraTok

Livet är ett äventyr!

En annorlunda fredag...

Publicerad 2017-03-18 00:12:05 i Allmänt,

... blev det under min sjukvecka.
 
Vid 12.30-tiden plingade SMS i min mobil och det var från larmet vi har i stugan. Fler och fler SMS kom det.
Ringde brorsan och frågade om han var där och hade missat att larma av men icke.
Ringde exet och frågade samma sak men han var i staden och jobbade... då gick adrenalinet i topp. Förstod ju att någon var i huset och klampade runt.
 
Ringde med lite darrande fingrar 112 och blev kopplad till polisen som i sin tur kopplade mej till polisen i Bergslagen.  Jag förklarade situationen om larmet och att jag var hemma med feber 12 mil därifrån.
Men nej då... sådana larm åker man inte på, då måste man ha ett larm som är kopplat till larmcentral, det kunde ju vara ett djur som var inne i huset.
Jorå, en älg som ville kika på TV då eller en spindel som kröp fort som fan över två sensorer?
Så jäkla tröttsamt!!
Jag förklarade att larmet funkat klockrent och att vi hade inbrott under senhösten då huset fick stå uppbrutet i tre-fyra dygn för ingen polis behagade ringa oss men nä, det fanns inga bilar att skicka.
Tack för jävla ingenting! spottade jag ur mej och ringde Lisa som har stugan längst ner mot vägen.
Hon hade åkt därifrån några timmar innan och då var det lugnt i backen men natten mellan tisdag och onsdag hade någon klampat runt stugan ovanför oss sa hon.
Nå, jag ringde mannen och sa att jag tar en dusch,  tre Alvedon och sen åker vi upp för att se.
Då ringer Lisa och är rejält uppe i varv, hon kör i 190 mot stugorna och har dessutom ringt en man som bor i byn nära husen som är på väg dit för att blockera nerfarten med sin bil.
 
Jag sa åt henne att ta det lugnt, hon är i 70-årsåldern och det är ändå bara grejer så kör inte livet av dej!
Hoppade i duschen och sa åt mannen som kommit hem att vi åker inte förrän hon hör av sej och i samma stund ringde hon.  De hade sett en kille springa från vår stuga in i skogen och de hade ringt polisen.
Då åkte vi också dit aningens för fort och när vi närmade oss stod en polisbil vid en blå Volvo Combi på en parkeringsficka
. Vi stannade och hörde efter vad som hänt och polismannen sa att de hade tagit snubben som satt i bilen och väntade på sin kumpan, som för övrigt var på flykt i skogen.
När vi kom till vår uppfart stod det en polisbil och bevakade men vi fick åka upp.  På grusvägen utanför vår tomt stod en piketbuss och en civilbil!!
Jisses vilket pådrag!!
 
 
Lisa berättade att hon tagit sin schäferhund och genskjutit boven när han försökte springa ner till vägen så han istället fick börja springa uppåt i skogen, och den tar ju typ aldrig slut.  Två poliser hade satt efter honom och där stod vi med order att inte gå in i huset så det var bara att stå och vänta och se.
Efter ett tag kom ytterligare en uniformerad polisbil och nerför backen kom två poliser ledande boven som visade sej vara en sliten man i 60-årsåldern!!
Dom hade fått springa några kilometer i hans spår i blötsnön och var dyngsura om fötterna, konstigt att gubben hade ork att fly så långt men han hade väl hjälpmedel i kroppen... 
Där uppe där dom tog honom, ca fem km bort börjar liksom sjumilaskogarna, jisses han kunde dött där uppe.
 
Dom visiterade honom, han hade ett stämjärn från vår bod och narkotika på sej och erkände rakt av att han varit i vårt hus, men bara för att leta efter bensin till bilen som hade soppatorsk... jorå...
Det kändes snopet och ledsamt att en man lite äldre än mej lever så på avigsidan av samhället, kunde inte känna något hat eller agg egentligen.
 
Nå, poliserna åkte iväg med honom och då kom en ny patrull med två poliser som skulle göra en brottsplatsundersökning.  Vi pratade ute på tomten om spåren och visade att han tagit sej in på baksidan av huset via köksfönstret. Han hade gått rakt till boden och sen till fönstret... inte irrat runt så vi sa att det säkert är samma killar som förra gången men nej då sa poliserna, så jobbar  dom inte.
Jag sa att jag väntat på att de skulle komma igen för nu bara var TV:n kvar att ta men sånt tar dom inte sa Kling och Klang... dom är för ömtåliga och man får inga pengar för dom...
 
 
Tja, jag brukar inte ha TV:n på golvet sa jag...
Dom blev lite tysta och jag kollade runt och såg att han sökt på andra ställen än förra gången, och TV-dosorna hade han inte hittat trots att han letat rejält i sängar och bland mina böcker. 
Dom gjorde i alla fall en rejäl undersökning och det ringde en polis Niklas och ville ha mina personuppgifter.
"Du låter skärrad och ledsen", sa han men nä... jag är bara dyngförkyld sa jag. :)
När allt var klart ställde vi upp TV:n, skruvade igen fönstret och åkte hem,  blev inte piggare av den utflykten kan jag säga.
 
Fick en polisrapport några dagar senare där det stod att dom åkt på ett inbrottslarm!! 
Så var det ju inte men jag kände att strunt samma, jag hade talat om för flera poliser om bemötandet men klart dom inte ville ta det till sej.
 
Så ringde en ytterst trevlig polis härom eftermiddagen och höll ett förhör med mej och erkände rakt av att det hade varit ett jäkligt dåligt bemötande jag fått när jag ringde.  Alltså hade dom lyssnat i alla fall. :)
Jag sa också att tjej på centralen sagt att dom inte hade någon bil att skicka men vi räknade ihop att det varit sammanlagt sju polisbilar där under dagen!!
 
Gubben hade blivit släppt efter förhör men nu satt han häktad efter fuffens i Borlänge, och den här trevlige polisen var förvånad att jag inte blivit förhörd alls.
Nu var åklagare ute efter att få in honom ett tag och ville veta mer om våra inbrott och det kändes rätt bra.
 
Roligt är också att det larm brorsan köpte via nätet är tillförlitligt.  Det har larmat en gång tidigare men då var det exet som gått in för att sätta på värmen åt oss och glömt att vi har larm.
Nu ska det upp en kamera också så vi ser vem som går in nästa gång.

Kommentarer

Postat av: Inga Magnusson

Publicerad 2017-03-18 04:37:12

Oj, detta var dramatiskt! Trist med så dåligt bemötande av polisen. Men det blev lite bättre på slutet. Det är svårt att förstå inbrott i fritidshus så där. Vad finns att ta liksom? TV är de ju inte intresserade av enl polisen. Sen blir det ju mest typ knivar o gafflar. Hoppas ni slipper fler påhälsningar nu när i alla fall de här är inburade ( eller inte??). Bra idé att ha en kamera på plats också.

Postat av: Paula

Publicerad 2017-03-18 11:43:45

Men oj, det är verkligen rena rama Western därute hos er...Tog dom inte kumpanen han hade? Dom har ju börjat belysa polisens problem med att klara upp vardagsbrotten, kanske därför du till sist fick lite bättre mottagande? Ganska häftigt och ovanligt att du fick ta dig en titt på förövaren, hur ofta händer det? Jag förstår också att det måste känts konstigt att se en gubbe på skuggsidan av tillvaron istället för unga brottslingar som man mer förväntat sig...
Tänk om ni nu äntligen kan få lugn och ro där uppe på skogen, för nog har ni varit mer utsatta än de flesta. Krya på dig nu och kramar från pörtet

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela